sâmbătă, septembrie 24, 2022

Vaccinul anti-COVID este cea mai eficientă și sigură metodă de a obține protecție împotriva coronavirusului, susțin specialiștii. Cu atât mai mult în contextul pandemic actual, odată cu apariția variantei Omicron.

Varianta Omicron este mult mai contagioasă decât variantele anterioare, susțin experții. De asemenea, această tulpină poate fi rezistentă în fața vaccinurilor dezvoltate până în acest moment.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Această vitamină este regina sezonul...

Prin urmare, anumite companii farmaceutice au început deja să adapteze vaccinul la această variantă, complet.

Totuși, cât de des va fi necesar să ne vaccinăm anti-COVID?


Vaccinare anti-COVID anuală?

Directorul companiei farmaceutice Pfizer a declarat pentru BBC că este de părere că, probabil, vor fi necesare doze booster repetate din vaccinul împotriva coronavirusului, comunică RADOR.

Albert Bourla a afirmat că este probabil să fie necesară o vaccinarea anuală, pentru a menţine un nivel înalt de protecţie.

Este important ca tot mai mulţi să se vaccineze – a accentuat János Szlávik, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Centrum din Budapesta, pentru mass-media publică.

Te-ar mai interesa: Fructul care te scapă de constipație. Mihaela Bili...

Medicul infectolog a precizat că singura soluţie eficientă este vaccinarea şi chiar şi o doză de vaccin poate oferi protecţia necesară care salvează vieţi, de aceea încă nu este târziu pentru administrarea acesteia.

Referitor la varianta Omicron a virusului, specialistul a precizat că informaţiile actuale sunt insuficiente şi încă nu se ştie dacă este capabilă să infecteze persoanele protejate prin vaccinare, însă este suficientă chiar şi o protecţie de 50%.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

János Szlávik a adăugat totodată că, în decurs de câteva luni, vaccinurile vor putea fi adaptate la noile variante ale coronavirusului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private