Sari la conținut

Vacanța de Paște și 1 mai. Ce spitale vor asigura asistența medicală de urgență?

În perioada 30 aprilie – 3 mai, nouă spitale din București vor asigura asistența medicală de urgență. Cadrele medicale vor putea oferi ajutor medical de specialitate și în vacanța de Paște și 1 mai, fiind extrem de important să știi unde poți merge în cazul unei urgențe medicale.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, în perioada 30 aprilie – 3 mai, următoarele spitale vor asigura asistenţa medicală de urgenţă, scrie Agerpres.

Lista spitalelor care vor asigura asistența medicală de urgență

* Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca – tel: 021/599.23.00;

* Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar – tel: 021.318.05.23/ 021.601.24.00;

* Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” – tel: 021/255.40.25;

* Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” – tel: 021/334.51.90;

* Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” – tel: 021/334.30.54;

Citeste si:

* Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri – tel: 021/224.09.47;

* Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice – tel: 021/319.27.53;

* Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” – tel: 021/316.93.72;

* Spitalul Clinic de Urgenţă Copii „M.S. Curie” – tel: 021/460.30.26.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti va avea program normal de lucru, cu menţiunea că în această perioadă va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală. Solicitările populaţiei vor fi preluate la 112.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti va asigura un serviciu de gardă permanent la numărul de telefon 021.9462.

Efective sporite ale poliției capitalei în perioada sărbătorilor pascale

Potrivit Rador, Poliția Capitalei şi Jandarmeria vor acționa cu efective sporite în Bucureşti, în aceste zile ale mini-vacanţei de Paşte. Peste 2.000 de angajați ai Ministerului de Interne se vor afla pe teren, sunt mobilizați în toate zonele aglomerate, piețe, centre comerciale și lăcașe de cult cu scopul declarat că urmăresc să prevină faptele antisociale, și nu să dea amenzi. Vor fi atenți, însă și dacă cetățenii respectă măsurile de siguranță impuse de autorități, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, căpitan Alexandru Iacob.

„Avem în verdere zonele verzi. Cu patrule ecvestre și canine vom fi în parcuri și în zonele de agrement pentru siguranța tuturor cetățenilor, zonele aglomerate și zonele comerciale, unde pot produce aglomerări de persoane.

De asemenea, suntem și în zona lăcașelor de cult, unde asigurăm măsurile de ordine și pe traseele de deplasare la și de la acestea. Nu neglijăm respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, ceea ce înseamnă că vom viza respectarea măsurilor de protecție sanitară. Scopul nostru este acela de a preveni faptele antisociale, și nu acela de a sancționa cetățenii”, susține Alexandru Iacob.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.