Sari la conținut

Moderna a făcut un nou anunț privind vaccinurile sale. Solicitarea depusă către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente

Compania Moderna Inc (MRNA.O) a declarat miercuri că a solicitat la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente autorizarea vaccinului său de rapel COVID-19 pentru toți adulții cu vârsta de 18 ani și peste, potrivit Reuters.

Dozele booster împotriva CoVID-19 au fost aprobate de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA pentru persoanele care sunt imunodeprimate, pentru oamenii cu vârsta de 65 de ani și peste și pentru cei cu risc ridicat de dezvoltare a unor forme severe sau care sunt expuși în mod regulat la virus.

Moderna solicită autorizarea pentru o doză de rapel de 50 de micrograme, jumătate din puterea vaccinului său inițial, administrată în două injecții la aproximativ patru săptămâni, scrie Reuters.

Cererea vine la o săptămână după ce Pfizer a solicitat o autorizație similară pentru doza booster a vaccinului pe care l-a dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech.

Citeste si:

Decizia FDA cu privire la Pfizer este așteptată în această săptămână, înaintea reuniunii de vineri a comitetului consultativ al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA pentru a discuta extinderea eligibilității pentru dozele de rapel ale vaccinului.

Mulți experți în domeniu sunt de părere că dozele booster sunt vitale pentru reducerea COVID-19 la un nivel endemic. Administrația Biden a anunțat încă din luna august că vrea să demareze campania de vaccinare cu aceste doze de rapel în luna septembrie.

Doza suplimentară a vaccinului Moderna este autorizată în Uniunea Europeană de autoritatea de reglementare a medicamentelor din luna octombrie pentru toate grupele de vârstă peste 18 ani, la cel puțin șase luni după a doua doză.

Compania, totodată, a solicitat o astfel de aprobare și în Japonia. În schimb, autoritățile de reglementare din mai multe țări, precum Franța, Canada, Finlanda și Suedia, au adoptat o poziție mai defensivă față de vaccinul Moderna din cauza unor preocupările legate de siguranța inimii, care ar afecta tinerii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.