Sari la conținut

Val de sinucideri printre asistenții medicali din România. Trei oameni au ales să-și pună capăt zilelor, în doar 3 zile

Val de sinucideri printre asistenții medicali din România. Din păcate, tot mai mulți lucrători din domeniul medical aleg să-și încheie viețile prin sinucidere.

Deși cazurile de față par fără nicio legătură, există elementul depresiei și al oboselii de tip burnout în fiecare dintre ele.

Val de sinucideri în România: asistent medical, 35 de ani

Pe 11 martie, un asistent medical, în vârstă de 35 de ani, de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești s-a aruncat de la etajul patru al blocului în care locuia, starea lui fiind critică.

Potrivit surselor, înainte de a se arunca printre balustradele blocului, bărbatul a ingerat detartrant, o substanță extrem de periculoasă.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde este asistent medical, și se află sub supravegherea medicilor.

Mai mult, anumite surse din cadrul spitalului au declarat faptul că asistentul se confrunta cu o decepție, care ar fi cauzată, în principal, de problemele întâlnite la locul de muncă.

Asistentă medicală, 47 de ani

Tot pe 11 martie, o asistentă medicală, în vârstă de 47 de ani, de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență Craiova s-a aruncat de la etajul 3 al blocului unde locuia.

Femeia era în depresie de ceva timp, iar anchetatorii au găsit acasă la femeie sedative luate din spital.

Din păcate, în cele din urmă, aceasta a decedat chiar în secția medicală unde a lucrat.

Val de sinucideri: Asistentă medicală, 37 de ani

Pe 13 martie, o fostă asistentă medicală, în vârstă de 37 de ani, de la Spitalul Municipal Carei s-a sinucis, chiar în bucătăria aprtamentului unde locuia.

Femeia, care suferea de depresie, ar fi luat o supradoză de medicamente, iar gestul ar fi pus pe seama unei depresii care a chinuit-o în ultima perioadă.

Tânăra a suferit foarte mult după ce mama sa a decedat în urmă cu circa trei ani. Cele două fiind foarte apropiate.

Potrivit observatornews.ro, după ce și-a pierdut locul de muncă de la Spitalul Municipal Carei, asistenta medicală s-a angajat la o fabrică din municipiul Satu Mare.

Din păcate, povara suferințelor personale a fost prea grea și a ales să își încheie socotelile cu viața.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic ca să o salveze. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, urmând să clarifice circumstanțele în care s-a produs decesul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel