Sari la conținut

Vestea TERIBILĂ a momentului. Alexandru Arșinel …

Sursă foto: Impact

Vestea tristă a zilei vine de la Alexandru Arșinel. Celebrul actor a rămas fără certificatul de revoluționar, acest fiindu-i restras de forul competent. Mai mult decât atât, artistul este obligat să restituie sumele primite de la stat din 2015 până în prezent.

Alexandru Arșinel a rămas fără certificatul de revoluționar. Drepturile din care a decăzut.

Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, deținea certificatul de revoluționar, astfel că încasa de la stat 33.730 de lei pe an, mai exact circa 2.810 lei pe lună. De asemenea, celebrul actor nici nu achita impozit pentru casa în care locuiește, potrivit Impact.ro

În urmă cu ceva timp, acesta preciza că l-a primit deoarece a fost primul care a vorbit de la balconul Radio și că nu a văzut Revoluția la televizor, ci a fost prins în mijlocul evenimentelor.

După Revoluția din 1989, mai mulți români au solicitat un astfel de certificat. Printre ei, se numără și Alexandru Arșinel, care și-a depus solicitarea în 2015.

Citeste si:

Acum, la 7 ani distanță, forul competent cu emiterea acestor acte a decis să-i retragă actorului certificatul de revoluționar. În document se precizează că Alexandru Arșinel nu a avut un rol determinant la declanșarea sau victoria Revoluției Române din Decembrie 1989.

Ce se mențioează în documentul de retragere?

Instanța a menționat faptul că Alexandru Arșinel nu și-a pus viața în pericol în confruntările cu forțele de represiune, nu a ocupat și nu a apărat obiectivele de importanță deosebită, care au aparținut regimului totalitar, doar în localitățile în care, în urma acestor acțiuni și confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului, respectiv până la ora 12:10 a zile de 22 decembrie, conform textului de lege art.3 lit b din Legea nr. 341/2004 cu modificările și completările ulterioare.

Probleme de sănătate

În ultima vreme, Alexandru Arșinel s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, astfel că pentru prima oară în cei 55 de ani de când activează pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, acesta a lipsit de la un spectacol. Se întâmpla în luna februarie a acestui an, când a fost programat show-ul „Hai, Hai România”, care se joacă încă din 2018.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.