Sari la conținut

Veşti bune pentru persoanele care vor să slăbească! Apare pastila electronică ce te va opri din mâncatul excesiv

actor care a slăbit 60 de kilograme
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dieta cu care a slăbit un mare actor nu este recomandata de medici

Pastila numită FLASH este o alternativă la medicamente sau operație și a fost testată cu succes deocamdată doar pe porci. Potrivir specialiştilor, pilula-minune are avantajul de a nu da efecte secundare, scrie Neuroscience.

Va fi eficientă nu doar în cazul celor obezi, dar și a pacienților cu tulburări de alimentație sau alte boli unde slăbirea este obligatorie, ea acționând direct asupra ”hormonului foamei” numit grelină.

Cercetătorii de la MIT sunt cei care au creat dispozitivul care alterează conexiunea dintre nervii stomacali și creier, pentru a anula senzația de foame.

În mod normal, atunci când stomacul este gol, se eliberează acest hormon, care apoi călătorește prin fluxul sanguin către creier, determinând senzația de foame. Pastila electronică va interveni în acest proces.

Dispozitivul ingerabil este minim invaziv și extrem de ieftin, având la bază o baterie ce costă doar un dolar, deja aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare în alte dispozitive ingerabile.

 

În prezent, pilula electronică a MIT funcționează continuu, dar cercetătorii spun că versiunile viitoare ar putea fi pornite sau oprite de la distanță. Deoarece dispozitivul este „relativ simplu”, echipa MIT speră că testele pe oameni ar putea începe în trei ani.

Cum va fi folosită injecția pentru slăbit

Britanicii care se confruntă cu obezitatea ar putea obține, pe bază de rețetă, injecția pentru pierderea în greutate. Oficialii din domeniul sănătății transmit că au aprobat utilizarea injecției pentru slăbit.

Medicamentul se numește Wegovy şi se injectează. Substanța va putea fi procurată numai pe bază de rețetă, anunţă autorităţile. În luna octombrie a anului trecut, Elon Musk a fost întrebat de un utilizator Twitter care este secretul său pentru a arăta în formă și sănătos, iar acesta a răspuns scurt: „‘Wegovy”.

Soluţia trebuie injectată săptămânal. Wegovy îi face pe oameni să se simtă sătui, ceea ce înseamnă că vor mânca mai puțininformează Sky News, potrivit dcnews.ro. Potrivit unui studiu, persoanele cărora li s-a administrat medicamentul au observat că greutatea lor a scăzut în medie cu 12% după 68 de săptămâni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel