sâmbătă, iulie 2, 2022

Vinul roșu a fost studiat pe scară largă pentru efectele sale asupra sănătății. Cu toate acestea, o mare parte din aceste studii se bazează pe animale, ceea ce justifică cercetări suplimentare.

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale consumului de vin roșu includ următoarele.

  1. Antioxidant în natură

În timp ce etanolul are efecte pro-oxidante, vinul  conține flavonoide, antocianine și catechine care acționează ca antioxidanți și ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Când este OBLIGATORIU să bem APĂ și DE CE?...

  1. Poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii

Resveratrolul, un polifenol prezent în vinul roșu, este un potențial agent anti-îmbătrânire. Mai mult, poate ajuta la gestionarea simptomelor de îmbătrânire asociate cu sindromul de fragilitate.

Resveratrolul funcționează prin stimularea genelor de longevitate și restaurarea colagenului. De asemenea, poate ajuta la prevenirea într-o oarecare măsură a scăderii funcției cardiovasculare legate de vârstă.

  1. Acționează ca agent antiinflamator

Resveratrolul și ceilalți polifenoli din vin pot acționa împotriva citokinelor pro-inflamatorii, în special în patologiile cardiovasculare și cancerul.

  1. Ajută la reducerea riscului de boli de inimă

Polifenolii antioxidanți și antiinflamatori din vin au o protecție cardiovasculară deosebită. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea profilului lipidic, a stresului oxidativ și a rezistenței la insulină.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care îți spune cât de mult vei avea ...

De asemenea, se constată că vinul roșu crește nivelul colesterolului bun. Cu toate acestea, consumul de alcool poate crește tensiunea arterială.

  1. Ajută la gestionarea diabetului de tip 2

S-a demonstrat că vinul roșu crește sensibilitatea la insulină și reduce rezistența la insulină, permițând celulelor să își utilizeze în mod eficient insulina.

Prin urmare, vinul roșu poate contribui la creșterea utilizării glucozei în condiții diabetice de tip 2. Resveratrolul găsit în vinul roșu poate reduce și rigiditatea arterelor în diabet.

Te-ar mai interesa: OMS: Prea multe DECESE cauzate de accidente RUTIER...

  1. Gestionează tulburările neurologice

Polifenolul resveratrol găsit în vinul roșu poate trece cu ușurință de bariera hematoencefalică. S-a demonstrat că prezintă un comportament neuroprotector, inclusiv prevenirea toxicității amoniacului, îmbunătățirea funcției cognitive și abrogarea depresiei.

Flavonoidele din vinul roșu s-au dovedit eficiente în prevenirea tulburărilor neurodegenerative

  1. Îmbunătățește sindromul metabolic

Deoarece vinul roșu ajută la îmbunătățirea profilului lipidic și ajută la reducerea hipertensiunii, a obezității abdominale și a riscului de diabet, contribuie la scăderea prevalenței sindromului metabolic.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE la durerile de picioare! Pot semnala afecț...

Deoarece vinul vă ajută să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate atunci când este consumat cu moderație, acesta poate fi inclus într-o dietă sănătoasă. Totuși, nu uitați că simplul fapt că beți vin roșu nu înseamnă că puteți mânca o dietă bogată în grăsimi.

Consumul moderat de alcool este în general sigur atunci când consumați până la o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pentru bărbați.

Te-ar mai interesa: Simptome de deficit de vitamina B12: semnul de ave...

Cantitatea pentru bărbați este mai mare datorită diferențelor de greutate corporală, iar enzima care descompune alcoolul diferă în funcție de sex.

După vârsta de 65 de ani, recomandarea scade la o băutură zilnic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private