Categories: Ştiri sănătate

Virgil Musta: Noua mutație SARS-CoV-2 va marca al treilea val de pandemie! Ce riscuri prezintă modificarea noului coronavirus?

Noua mutație a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită recent în MArea Britanie. Aceasta, se pare, este cu 70% mai contagioasă decât varianta anterioară, ceea ce pune în pericol eforturile de a combate răspândirea virusului. Această mutație ar putea reprezenta începutul unui al treilea val pandemic, dacă nu se iau măsuri urgente!

Virgil Musta, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, alertează autoritățile în privința variantei de coronavirus descoperite recent. Noua mutație ar putea infecta mult mai mulți oameni decât tulpina anterioară, motiv pentru care vom risca un al treilea val de pandemie. În această privință, numeroase state europene au impus restricții de călătorie pentru persoanele din Marea Britanie.

„Noua tulpină creează premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sănătate, care sunt deja sub o presiune deja foarte mare, să nu mai faca față, de aceea este necesar să se ia măsuri din fașă, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare”, a declarat Virgil Musta, conform Antena3.

Ce modificări a suferit virusul SARS-CoV-2 și ce îl face cu 70% mai contagios?

”Sunt două mutații ale proteinei care fixează virusul de celulă și permite intrarea în celulă”
Este cunoscut în știința medicală că virușii suferă mai multe mutații, dar de obicei acestea sunt minore. S-au mai descoperit pe parcursul acestui an mai multe mutații, dar care se pare că nu au influențat nici patogenitatea, nici contagiozitatea acestui virus. În această situație sunt două mutații ale proteinei care fixează virusul de celulă și permite intrarea în celulă si crește contagiozitatea si transmisibilitatea bolii”, a explicat expertul.

Ce se va întâmpla dacă această mutație ajunge în România?

„Am ințeles că deja s-au luat măsuri, în sensul că traficul este oprit pe cale aeriană, iar persoanele care vin din Marea Britanie sunt carantinate. În momentul În care o zona este carantinată, riscul de a se transmite scade. Este necesar să se ia aceste măsuri pentru că altfel vom avea ți mai mult de suferit”, a afirmat Virgil Musta, potrivit observatornews.ro.

Recent Posts

Mâncare de post: Ciorbă falsă de burtă cu ciuperci

Mâncare de post. Rețeta pentru ciorba falsă de burtă cu ciuperci pleurotus este recomandată persoanelor…

20 de minute ago

Nereguli la produsele lactate. Ce au găsit inspectorii ANSVSA

Nereguli la produsele lactate consytatate după un control efectuat de ANSVSA. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară…

50 de minute ago

4 zodii instabile emoțional. Își schimbă starea de spirit într-o singură clipă

V-ați întrebat vreodată de ce unii oameni par mai instabili emoțional decât alții? Potrivit astrologiei,…

o oră ago

Ceaiul care topește grăsimea de pe burtă. Lidia Fecioru: Vindecă tot ce înseamnă infecțiile cu echinococi, stafilococi, gonococi

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru ne dezvăluie un remediu miraculos care ne ajută să ardem grăsimile și…

2 ore ago

În ce zile NU se spală în Săptămâna Mare! E mare PĂCAT

În unele zile din Săptămâna Patimilor, e păcat să te apuci să speli rufe sau…

2 ore ago

Zodia lovită de un val de prosperitate. Are șansa să câștige o mulțime de BANI

Camelia Pătrășcanu prevestește prosperitate pentru o zodie. Totodată, și alți nativi se vor bucura de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian