luni, iunie 27, 2022

Potrivit unor date prelucrate de Institutul Național de Statistică, numărul persoanelor decedate în urma infecției de COVID este mult mai mare în realitate. De fapt, autoritățile susțin că numărul deceselor este dublat de Long Covid și de efectele asociate pandemiei.

Oficial, până ieri, 57.847 de români și-au pierdut viața în urma infecției COVID. Experții susțin că în realitate. însă, numărul este dublu.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Astfel, România a pierdut în timpul pandemiei, într-un an și jumătate, mai multe persoane decât a pierdut în al Doilea Război Mondial, pe front.

Doctorul în neurobiologie al Universităţii Southern California, din Los Angeles, Mihail Bota susţine că situaţia este mult mai grea.

Este vorba de mortalitatea excedentară care rezultă din prelucrarea datelor INS.

„Bilanţul este mult mai negru decât arată cifrele oficiale şi asta realizăm imediat dacă studiem indicele de mortalitate excedentară care se calculează în cel mai simplu mod: se numără certificatele de deces pentru luna respectivă, pe mai mulţi ani.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Se face apoi media (cazul cel mai simplu) pe ultimii X (5, 10, 25 etc.) ani. Şi se compară cu numărul de certificate de deces ale lunii respective pentru anii următori. Este un calcul elementar, aşadar.

În octombrie 2021 s-au înregistrat 45.000 de decese. Media multianuală pentru octombrie este în jur de 22.000 de decese – atât se moare în mod «normal» în octombrie în România.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Ei bine, octombrie 2021 a fost de 2 ori mai mortal decât oricare alt octombrie al ultimilor… 25 de ani. În octombrie 2021 au murit 23.000 de oameni în plus faţă de normal. Dintre care doar 10.000 de COVID. Restul de 13.000… nu avem nicio explicaţie oficială”, explică Mihail Bota, potrivit Adevărul.

COVID a secerat România. Mai multe decese decât în al Doilea Război Mondial

Mihail Bota arată cât de redutabilă este capacitatea distructivă a COVID în România comparând-o pe aceasta cu cea a celui de-al Doilea Război Mondial (WW2). „România a pierdut în jur de 300.000 de oameni în WW2, dintre care 92.000 pe front, direct, ucişi de glonţ. Aşadar, 92.000 în 4 ani: 1941-1945. Tot România a pierdut 100.000 de oameni ucişi de COVID, direct şi indirect, într-un an şi jumătate.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Altfel spus, pierderile României de la «o simplă gripă» într-un an şi jumătate sunt mai mari deja decât pierderile directe de pe front din WW2 în 4 ani. Şi, după cum stau lucrurile, cred că vom avea cel puţin 120.000 de decese în exces când vor veni datele pentru noiembrie şi decembrie 2021”, estimează doctorul în neurobiologie, care a mai precizat că nu înţelege de ce autorităţile nu sunt puse pe gânduri de această realitate.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

„E de-a dreptul «asurzitoare» liniştea care vine dinspre autorităţi pe acest subiect. Avem o vădită atitudine de minimizare a numărului pierderilor”, a conchis Mihail Bota pentru Adevărul.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private