Vitamina care luptă împotriva sindromului de colon iritabil

Fiecare vitamină are o funcție importantă în organism, astfel încât un deficit nutrițional poate cauza daune grave sănătății.

Vitaminele sunt un element important pentru sănătate, deoarece sunt compuși organici cu o structură foarte eterogenă care sunt esențiali pentru creșterea, sănătatea și echilibrul emoțional al omului. De asemenea, ele sunt implicate în formarea substanțelor chimice din sistemul nervos și în formarea hormonilor, a globulelor roșii și a materialului genetic.

Potrivit Medline Plus, site-ul web al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, există 13 vitamine esențiale care sunt împărțite în două grupe, vitaminele liposolubile care sunt stocate în ficat și vitaminele hidrosolubile care nu sunt stocate în organism. Fiecare vitamină are o funcție importantă în organism, astfel că un deficit nutrițional poate cauza daune grave sănătății.

Astfel, există vitamine care ajută la combaterea unor boli precum sindromul colonului iritabil, o afecțiune frecventă care afectează stomacul și intestinele, care împreună formează tractul gastrointestinal, provocând simptome precum crampe, dureri abdominale, balonare, gaze și diaree sau constipație.

Una dintre aceste vitamine este D, un nutrient esențial care poate fi găsit în alimente precum peștele gras, ouăle și ciupercile și care poate fi sintetizat și în piele atunci când este expus la lumina soarelui. Potrivit site-ului La Verdad Noticias, mai multe studii au arătat că nivelurile scăzute de vitamina D sunt la rândul lor asociate cu o prevalență și o severitate mai mare a sindromului de colon iritabil. Din acest motiv, specialiștii în sănătate recomandă consumul de vitamina D pentru a îmbunătăți simptomele sindromului de colon iritabil.

De câtă vitamina D are nevoie organismul?

Potrivit National Institutes of Health, cantitatea de vitamina D de care are nevoie o persoană pe zi depinde de vârsta acesteia. Cantitățile medii zilnice recomandate sunt enumerate mai jos:

  • Sugari până la 12 luni: 10 mcg.
  • Copii între 1 și 13 ani: 15 mcg.
  • Adolescenți între 14 și 18 ani: 15 mcg.
  • Adulți între 19 și 70 de ani: 15 mcg
  • Adulți cu vârsta de 71 de ani și peste: 20 mcg
  • Femei însărcinate sau care alăptează și adolescente: 15 mcg

Recent Posts

Cum afli câți bani ai adunat în Pilonul II de pensii?

Aproape 8 milioane de români contribuie vrând-nevrând la Pilonul II de pensii, adică la acele…

14 minute ago

Cardul național de sănătate va fi integrat pe telefon

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sistemul cardului național de sănătate va fi supus…

o oră ago

Banii de la stat! Românii care pot primi până la 12.000 de lei dacă depun acestă adeverință. Puțină lume știe asta!

Ministerul Muncii şi Solidarităţii sociale acordă, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă…

2 ore ago

Horoscop Săptămâna Luminată: vești extraordinare pentru 5 nativi. Aceștia vor avea parte de câștiguri financiare și protecție Divnă

Horoscop Săptămâna Luminată: vești extraordinare pentru 5 nativi. Luna Nouă în Taur de pe 8…

2 ore ago

Inamicul nevăzut: simptomele cancerului de ochi pe care s-ar putea să le ignori. Depistarea timpurie este vitală

Cancerul de ochi sau cancerul ocular este o afectiune rara, dar grava, care implica formarea…

3 ore ago

Citeste si: