miercuri, mai 25, 2022

Vlad Ciurea, avertisment: „Produce migrene, amețeli, oboseală cronică”. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul și afectează creierul!

Neurochirurgul Vlad Ciurea nu obosește să ne transmită că cele mai bune elemente pentru o bună funcționare a creierului nostru sunt apa, oxigenul, odihna și mâncarea.

Vlad Ciurea, avertisment: „Produce migrene, amețeli, oboseală cronică”

 

Iar în acest context, este important ca mâncarea să fie cât mai proaspătă, mai sănătoasă, mai săracă în E-uri.

Te-ar mai interesa: Bolnavii de cancer pulmonar au șansa la un nou tra...

„Cel mai bun “supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori “la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri.

Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă”, a scris prof. Vlad Ciurea pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului de ochi: cinci semne care in...

Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul și afectează creierul!

Un exemplu dat în acest sens este E951, adică aspartamul, „un îndulcitor de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul”, dar care “suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere”.

Mâncarea procesată și fast-food-ul sunt ieftine și accesibile, dar trebuie evitate tocmai din acest motiv.

„Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere.

Te-ar mai interesa: Predicții care dau fiori. Carmen Harra: „Apare o a...

Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici.

Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, a concluzionat Alexandru Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

Te-ar mai interesa: Bea această băutură minune în fiecare zi! Stimulea...

Aspartamul sau E951

Aspartamul sau E 951 este un îndulcitor artificial folosit ca înlocuitor al zahărului în peste 6000 de produse.

Ţinând cont că este de 200 de ori mai dulce decât zahărul şi deci cantitatea folosită este de 200 de ori mai mică putem spune că este un îndulcitor fără valoare calorică.

Aspartamul poate fi sintetizat din doi aminoacizi – fenilalanina şi acid aspartic. Stabilitatea aspartamului în alimente depinde de pH-ul acestora şi poate fi stabil cateva zile la pH 7 şi până la 300 de zile la pH 4.

Te-ar mai interesa: Care este porția corectă de pâine ca să nu te îngr...

Din această cauză E 951 este găsit în multe produse alimentare în combinaţie cu îndulcitori mult mai stabili, cum ar fi zaharina.

Acest îndulcitor este folosit în următoartele produse:

  •  băuturi carbogazoase cu arome și coloranți
  • diferite tipuri de dulciuri
  • înghețată (nu este permis să adăugați E-951 la tipurile sale lactate și cremoase)
  • conserve și gemuri
  • muştar
  • ketchup
  • supe pentru gătit instant
  • iaurturi
  • băuturi instant cu ceai și cafea
  • băuturi spirtoase cu un conținut de etanol mai mic de 15%

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private