sâmbătă, iulie 2, 2022

Certificatul digital european este utilizat, în mare parte, pentru a facilita călătoriile. De asemenea, acesta este utilizat în funcție de cerințele destinațiilor alese. În România, autoritățile susțin că acest document ar putea îndeplini și alte funcții, precum libertatea de a participa la anumite evenimente și de a putea petrece timp în anumite spații ănchise, precum restaurantele.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind ploșnițele de pat: Cum să ține...

În contextul pandemic actual, autoritățile încearcă să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2, mai ale în condițiile în care varianta Delta, mult mai contagioasă, este dominantă la nivel național.

Astfel, în funcție de evoluția epidemiologică, certificatul digital european ar putea fi solicitat în mai multe situații decât cele prevăzute până în acest moment.

Cum ar putea fi utilizat certificatul digital european în viitor?

În Franța, spre exemplu, certificatul este folosit inclusiv pentru a sta afară, pe terasă. Persoanele sunt obligate să arate certificatul de vaccinare, un certificat care să aibă un cod QR. Cum va fi utilizat acesta în România?

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Iată ce trebuie știut despre ALGOCALMIN...

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, explică modul în care certificatul ar putea fi folosit în viitor

„Este exact ce am spus, un prim pas prin care noi am creat cadrul legal pentru ca oricine care are aplicația de verificare a acestui certificat să poată să verifice statutul de vaccinat, trecut prin boală sau testat al persoanei care este verificată.

Sunt discuții între reprezentanții Ministerului Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență, specialiștii de la INSP, referitoare la cum vom acționa dacă cifrele incidenței vor crește semnificativ, dacă paturile din spitale vor începe să se umple. Avem câteva principii de la care plecăm.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

Cel mai important este că ne dorim să ținem școlile deschise cât mai mult timp posibil, așa cum este în ordinul comun acum până la șase la mie incidență într-o localitate, școlile vor fi deschise pentru învățământul față în față dacă nu se întâmplă nimic deosebit în ceea ce privește situația infecțiilor la copii.

Un al doilea principiu și un al doilea obiectiv pe care îl avem este să nu restricționăm circulația persoanelor vaccinate.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care îți spune cât de mult vei avea ...

Şi un al treilea este să ne străduim să nu închidem acele sectoare ale economiei care au avut de suferit anul trecut, cum este, de exemplu, sectorul Horeca.

Şi atunci plecăm de la aceste trei principii și în funcție de cum va evolua pandemia vom vedea la care dintre activități vom verifica aceste certificate, permițând accesul fie pe baza certificatului COVID, fie pe baza certificatului COVID care atestă vaccinarea, dacă ne referim poate la activități care implică un risc mai mare de transmitere, iar acestea sunt activitățile în spații închise cu aglomerări de persoane”, susține ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, potrivit RADOR.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului: semnul banal care apare atu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private