joi, mai 26, 2022

Încă de la începutul conflictului dintre Ucraina și Rusia, întreaga lume și-a făcut griji pentru eventualitatea unui atac nuclear. Un astfel de atac ar produce un nivel ridicat de radiații nocive.

Efectul negativ al radiațiilor, însă, poate fi diminuat de aministrarea iodurii de potasiu, susțin specialiștii.

Totuși, un astfel de medicament nu se poate administra preventiv și ar afecta în mod semnificativ sănătatea oamenilor sănătoși.

Te-ar mai interesa: Cum a reușit o familie să încaseze sume fabuloase ...

Autoritățile îi încurajează pe oameni să nu administreze iodura de potasiu fără recomandarea specialiștilor.

De asemenea, experții susțin că pastilele găsite în farmacii nu au o concentrație suficient de mare pentru a elimina riscurile în cazul unui atac nuclear. Pastilele speciale vor fi distribuite de autorități.

Cum afli mai multe despre iodura de potasiu?

Ministerul Sănătății pune la dispoziție un call-center care va oferi toate informațiile necesare despre iodura de potasiu.

Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia publicului, începând de miercuri, un call-center unde cadrele medicale și personalul de specialitate va răspunde întrebărilor legate de administrarea comprimatelor de iodură de potasiu atât de mediatizate în ultima vreme.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Acesta este un call-center obișnuit și poate fi accesat la numărul de telefon 021/317.40.06 de luni până joi între orele 8.30-16.30 şi vineri între 8.30-14.30.

Ministerul Sănătăţii a elaborat, de asemenea, un Ghid de Informare Generală, cu informaţii despre condiţiile de administrare a iodururii de potasiu de 65 mg, dozele recomandate, cum şi când se instituie tratamentul. Ghidul poate fi consultat pe site-ul oficial ms.ro.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

Campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu a început, comunică autoritățile. Pastilele se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv, ca urmare a unui incident nuclear, în primele şase ore după anunţul autorităţilor, în doză unică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private