Sari la conținut

Copiii supraponderali riscă să dezvolte boli foarte grave. Mare grijă, părinți, statisticile sunt ALARMANTE

Statisticile legate de obezitatea infantilă sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Țara noastră se confruntă cu o creștere vădită a numărului de copii și adolescenți cu greutatea peste media normală.

Potrivit statisticilor, 25% sunt fie supraponderali, fie obezi. Medicii spun că greutatea în exces vine la pachet cu o serie de afecţiuni care apăreau în trecut doar la adulţi: diabet şi boli cardiovasculare, relatează digi24.ro.

Medicii trag semnalul de alarmă: celebra zicală ”gras și frumos” este perimată. Gras și frumos oricum nu înseamnă și sănătos, iar când vine vorba de sănătate, lucrurile nu sunt negociabile.

Părinții au responsabilitatea de a-i învăța pe cei mici ce înseamnă hrana sănătoasă și neapărat să evite imensa greșeală a îndopatului. În timp, stomacul copiilor se mărește, mai ales dacă sunt obligați oarecum să mănânce mai mult decât le trebuie.

Specialiștii avertizează că aceste kilograme în plus, dincolo de factorul estetic, aduc o mulțime de probleme de sănătate și dezechilibre hormonale, iar în timp, chiar și psihice.

Supraalimentarea și sedentarismul sunt distrugătoare pentru cei mici. Medicii spun să nu primească porții prea mari de mâncare, trebuie făcută o diferență clară între o porție de adult și o porție de copil.

Dezvoltarea organelor sexuale se face mai devreme, din ce în ce mai mulți copii sunt diagnosticați cu astm, alergii respiratorii şi alimentare. De asemenea, a crescut numărul pacienţilor cu diabet şi obezitate.

În plus, le scade imunitatea, nu se mai simt confortabil în pielea lor, au dificultăți la orele de sport și de aici până la depresie mai este un pas.

Este esențial să ne preocupăm intens și neobosit de alimentația și modul de viață al copiilor noștri, pentru a nu-i condamna nedrept și timpuriu la boli ale trupului, dar și ale sufletului.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: