3 beneficii uimitoare ale ceaiurilor

Un studiu recent realizat de prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi sugerează că ceaiul are un efect hidratant mai bun decât apa, datorită faptului că ceaiul ajută moleculele din apă să fie absorbite mai uşor de fiecare celulă şi să rămână pentru mai mult timp în organism.

Pe lângă hidratare, ceaiurile au şi alte beneficii importante pentru sănătate:

1. Ceaiul verde

Ceaiul verde este considerat ca fiind una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume după apă. Studiile au arătat că, un consum de 2-3 căni de ceai verde, în fiecare zi poate avea efecte benefice asupra sănătăţii inimii prin menţinerea sănătăţii vaselor de sânge. Ceaiul verde are un conţinut bogat de flavonoizi. În plus, ceaiul este o băutură revitalizantă, care se integrează foarte bine într-o alimentaţie echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. Ceaiul poate fi consumat atât în varianta caldă, cât şi rece, sub formă de ice tea. Băut fără lapte şi zahăr, ceaiul este un ajutor important în dietele destinate menţinerii sau scăderii în greutate.

2. Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie te ajută sa te purifici fiind optim în curele de detoxifiere. Acest ceai stimuleaza funcțiile ficatului și ale rinichilor mărind secreția de bilă și urina. În cazul în care reții apa, ceaiul de păpădie e recomandat.

În plus principiile active ale ceaiului de păpădie sunt flavonoidele, taninii, potasiul, zincul și grupa de vitamina B – o adevarată explozie de vitamine.

3. Ceaiul de afin
Frunzele de afin au o sumedenie de proprietăi. Beneficiile afinului sunt date de rolul astringent, antiseptic, bacteriostatic, de accelerare a acuității vizuale, de susținere a scăderii zahărului din sânge și de efect diuretic. Ca recomandare un ceai din frunze de afin se bea cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Ceaiurile însă nu pot acționa ca factor de sine stătător într-o dietă, ci doar ca adjuvant. Pentru drenaj se recomandă consumul a 3-4 căni de ceai zilnic, fără a adăuga zahăr. Pentru cei care preferă dulcele se poate adăuga o linguriță de miere în fiecare cană.

Recent Posts

Spirometrii gratuite timp de două zile în București și Timișoara. Ce trebuie să faci

Spirometrii gratuite. Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Astmului, Societatea Română de Pneumologie oferă…

23 de minute ago

Horoscop 9 mai. Cele șase zodii care trebuie să facă schimbări radicale în carieră

Horoscop 9 mai. Berbecii, Taurii, Fecioarele, Balanțele, Săgetătorii și Vărsătorii vor avea de cumpănit asupra…

53 de minute ago

Educația despre astm responsabilizează! Cele mai frecvente simptome ale astmului. Sfaturi de aur pentru a ține boala sub control

Educația despre astm responsabilizează! Astmul este una dintre cel mai frecvente boli cronice și afectează…

o oră ago

Ce este cancerul ovarian. Teste necesare în diagnosticarea „ucigașului tăcut”

Cancerul ovarian este o afecțiune gravă în care celulele se înmulțesc fără control, dobândind un…

2 ore ago

Un antibiotic comun ar putea preveni și trata bolile respiratorii, inclusiv COVID-19

Rezultatele unui studiu recent au arătat că o serie de boli respiratorii, inclusiv COVID-19 și…

2 ore ago

Citeste si: