Sari la conținut

4 moduri simple care te vor SALVA de problemele biliare

Moduri simple care te vor salva de problemele biliare. Prezenta unei dureri mari în partea dreapta, sub coaste, poate să fie primul simptom ce indică o problemă la bilă/ fiere.

Datele statistice sutin ca cea mai mare parte a afectiunilor de acest tip se intalneste la femeile supraponderale sau la cele care sufera deja de obezitate.

Principalii factori de risc sunt: obezitatea, diabetul zaharat, colesterolul marit, ereditatea, constipatia, consumul de alcool, dietele neechilibrate, anumite boli inflamatorii intestinale
și colonul iritabil.

Bila leneșă sau disfuncția biliară

Principalele simptome care însotesc o afecțiune a bilei 

Greata urmata uneori de voma sunt primele simptome care apar in cazul unei afectiuni ale bilei. Practic, acestea apar din cauza unei alimentatii neechilibrate, bogate in grasimi si prajeli, dar si in mancare tip fast-food, potrivit fatulmedicului.ro.

Citeste si:

Medicii au dezvăluit câteva  moduri simple, dar eficiente de a îmbunătăți fluxul biliar:

1. Stresul, tensiunea și anxietatea suprimă mobilitatea vezicii biliare, ceea ce duce la staza biliară și indigestie.

2. Bea suficientă apă, cel puțin 30 ml pe kg de greutate corporală pe zi. Bila este formată din 70% apă și atunci când este deficitară, sucul său devine concentrat și gros, ceea ce îngreunează din nou mișcarea liberă a lichidului biliar.

3. Includeți în dietă plante amare și microverde – rucola, ridichi, muștar, varză, radicchio, frunze de păpădie. Amărăciunea crește pofta de mâncare, stimulează fluxul de bilă, ajută la detoxifierea ficatului și reglează nivelul colesterolului. Acestea sunt cele mai bune alimente pentru o vezică biliară sănătoasă, mănâncă cel puțin 2 dintre ele în fiecare zi

4. Includeți ierburi în alimentația dumneavoastră – lista alimentelor coleretice poate fi completată cu ierburi care înlătură stagnarea biliei: șoricel, arpaș, imortelle, oregano, coriandru, păpădie, chimen, cimbru, cicoare, măceș. În boala avansată, nutriția terapeutică este obligatorie. După aproximativ 2 săptămâni de a urma o anumită dietă, starea se îmbunătățește.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.