joi, decembrie 8, 2022

5 semne ale ucigașului tăcut care apar pe limbă. Atenție la aceste schimbări

Denivelările, petele albe și punctele mici în gură și limbă pot fi inofensive. Dar uneori, ele pot oferi câteva indicii despre ceea ce se întâmplă cu adevărat cu sănătatea ta generală.

Schimbările în limba noastră pot indica chiar unele boli mortale. Prin urmare, data viitoare când vă periați, uitați-vă la limbă: sunt multe semne pe care le puteți găsi…

Te-ar mai interesa: Cel mai grav sezon al virozelor la COPII în Români...

Limba alba: ar trebui să fim îngrijorați? • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

Semne ale ucigașului tăcut care apar pe limbă: 1. Pete albe care pot fi răzuite

Petele albe care pot fi îndepărtate cu o periuță de dinți pot fi un semn de afte bucală, spune medicul de familie Rachel Ward de la Woodlands Medical Center din Didcot, potrivit The Sun

„Este adesea asociat cu durere, un gust neplăcut și dificultăți de a mânca și de a bea. Deși afta bucală este obișnuită și, în mod normal, se tratează ușor, dacă devine o problemă recurentă, poate indica o altă problemă de sănătate subiacentă, cum ar fi o problemă cu sistemul imunitar sau o deficiență”, a explicat ea.

Ai limba albă? Ce boli semnalează!

2. Pete albe pe limbă și în interiorul gurii, care nu se vor șterge

A avea pete albe pe limbă care nu se desprind este cunoscută sub numele de Leucoplakia.

Te-ar mai interesa: Ai un risc major să dezvolți cheaguri de sânge dac...

„Acest lucruri neplăcute sunt cauzate de expunerea cronică la iritanți precum fumatul”, a explicat medicul de familie. „Sunt în mare parte benigne, dar pot fi precanceroase și trebuie văzute de medicul stomatolog sau de medic”, adaugă dr. Rachel Ward.

Ce este ulcerul bucal? Simptome și tratament - Doza de Sănătate

Semne ale ucigașului tăcut care apar pe limbă: 3. Ulcere bucale

Ulcerele în gură și pe limbă sunt frecvente și, deși sunt dureroase, în general se vor vindeca de la sine în câteva zile”, a explicat medicul de familie.

Te-ar mai interesa: Ce efect uimitor are cafeaua la cei de peste 50 de...

„Dacă aveți un ulcer care nu se vindecă sau un nodul nou pe limbă, ar putea fi un semn de cancer oral și ar trebui să aranjați imediat să vă vedeți medicul sau dentistul”, a adăugat dr. Ward.

Ce este limba geografica si cum poate fi tratata

4. Limbă geografică

O limbă geografică este atunci când limba ta arată ca contururile unei hărți.

„Este o afecțiune comună și nu gravă, dar poate provoca durere dacă mănânci anumite alimente precum citrice sau alimente picante. Cel mai bun mod de a o gestiona este evitarea alimentelor iritante”, a explicat dr. Rachel Ward.

Te-ar mai interesa: Bolile de tiroidă. Endocrinolog: ”La 50 de ani exi...

Normal Arthur slow limba incarcata la copii - home-sweet-home-ardennais.com

Semne ale ucigașului tăcut care apar pe limbă: 5. Limbă păroasă

Termenul „limbă păroasă” este folosit pentru a descrie o acoperire anormală pe suprafața limbii, a spus medicul de familie. Este o afecțiune relativ comună, temporară și inofensivă, a adăugat dr. Ward.

Limba păroasă apare din cauza lipsei de stimulare în partea superioară a limbii, provocând creșterea prea mare a bacteriilor sau a drojdiei în gură. Această bacterie se acumulează pe proeminențe mici rotunjite numite papile, care se află de-a lungul limbii. În loc să se scurgă așa cum o fac de obicei, papilele încep să se lungească.

Te-ar mai interesa: Semnul ficatului gras care apare în palme. Nu îl i...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private