Sari la conținut

ACEASTĂ vitamină te ajută să slăbești! Cu siguranță nu știai

vitamina
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vitamine pentru femei

ACEASTĂ vitamină te ajută să slăbești! Vitamina D este unul dintre cei mai importanți și majori nutrienți din corpul nostru, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Prin urmare, este esențială pentru un organism fără infecții și pentru oase puternice și rezistente.

Experții în sănătate spun că suplimentele de vitamina D ajută la scăderea semnificativă a indicelui de masă corporală sau a IMC și vă ajută să slăbiți și să vă gestionați greutatea.

Potrivit Clinicii Mayo, vitamina D poate reduce formarea de noi celule adipoase în organism și, de asemenea, poate suprima stocarea celulelor adipoase reducând eficient acumularea de grăsime.

Nivelurile de serotonina și testosteron din organism joacă un rol semnificativ în stimularea metabolismului, ceea ce face corpul nostru să ardă caloriile dorite, să controleze pofta de mâncare, să stimuleze digestia și să reducă grăsimea corporală. Cantități mai mari de vitamina D din organism cresc nivelul acestor doi hormoni, care afectează totul în organism, de la starea de spirit până la somn.

ACEASTĂ vitamină te ajută să slăbești! Persoanele obeze și supraponderale au vitamina D scăzută

Potrivit unui studiu realizat de Harvard Health, persoanele obeze consumă mai puține alimente bogate în vitamina D, stau mai puțin la soare și, astfel, își privează corpul de anumite enzime care sunt necesare pentru a transforma vitamina D în forma sa activă.

Clinica Cleveland spune că chiar și cantități mici de pierdere în greutate pot duce la o creștere modestă a nivelului de vitamina D. Mai mult, dovezile arată că creșterea vitaminei D în sânge poate reduce grăsimea corporală și crește pierderea în greutate.

Cum știi dacă există deficit de vitamina D

Dacă te-ai străduit din greu să slăbești prin dietă și exerciții fizice și încă nu reușești să o faci, fă-ți teste pentru a afla dacă există o deficiență a acestei vitamine. Câteva simptome cu care te-ai confrunta sunt:

  • Oboseală
  • Insomnie 
  • Dureri de oase
  • Depresie și stres
  • Pierderea parului
  • Slăbiciune musculară
  • Dureri de corp

Cum să crești nivelul din această vitamină în organism

Iată câteva modalități eficiente de a crește nivelul de vitamina D din organism:

1. Petrece timp la soare: Cunoscută și sub numele de vitamina soarelui, acest nutrient este cea mai bună sursă de soare. Healthline spune că pielea găzduiește un tip de colesterol care funcționează ca un precursor al vitaminei D și când compusul este expus la radiațiile UV-B de la soare, devine vitamina D.

2. Consumă pește gras: Peștii grasi precum tonul, macroul, sardinele și crustaceele precum creveții și stridiile sunt printre cele mai bogate surse naturale de vitamina D. Multe dintre aceste alimente sunt, de asemenea, bogate în sănătoase pentru inimă. acizi grași omega-3, puterea antioxidanților.

3. Mănâncă alimente fortificate: Alimente fortificate cum ar fi laptele, sucul de portocale, cerealele, iaurtul etc. Sunt pline cu vitamina D.

4. Mănâncă gălbenușuri de ou: Gălbenușurile de ou sunt încărcate cu vitamina D, în timp ce în 100 de grame ar conține 281 UI, unul dintre cele mai mari. De asemenea, este important să folosești oul întreg, nu doar albușurile.

5. Cereale: Alege întotdeauna o cereală îmbogățită cu un conținut scăzut de calorii, care te poate ajuta să obții o parte din umplerea zilnică de vitamina D. O poți asocia cu lapte fortificat, evitând zahărul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel