Acest suc natural, toxic dacă îl consumi astfel! Prima avertizare a nutriționiștilor

Sucurile naturale se află pe lista celor mai sănătoase băuturi dacă sunt consumate în mod corespunzător. Deoarece concetrează tot ceea ce este mai bun din fructe și legume, beneficiile sunt nelimitate!

Cu toate acestea, trebuie să fim și precauți. Sucurile nu se consumă mereu și, uneori, nu într-o stare atât de concentrară. Să nu uităm că pentru a face un suc avem nevoie de multe fructe/ legume, adică o multitudine de nutrienți și zaharuri care ne pot afecta atunci cînd le consumăm în exces.

De asemenea, trebuie să știm că anumite sucuri au contraindicații atunci când sunt consumate alături de anumite mâncăruri sau medicamente.

Acesta este și cazul sucului de grapefruit, care nu se consumă niciodată când luăm medicamente deoarece blochează enzimele hepatice.

Nu beți suc de grapefruit dacă luați medicamente!

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare de ce nu putem lua medicamente împreună cu sucul de grapefruit și ce repercusiuni poate avea acest lucru.

Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.

Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză). Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, scrie Mihaela Bilic, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Recent Posts

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat pe marele actor rupe tăcerea: A fost o nenorocire

Care este de fapt starea de sănătate a lui Florin Piersic. Medicul care l-a operat…

24 de minute ago

Veste momentului! Locul în care primești 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani. Află condițiile

Un cunoscut supermarket din România oferă 1 leu pentru fiecare sticlă reciclată, în loc de…

54 de minute ago

Horoscop 8 mai. Berbecii și Peștii să fie atenți la cheltuieli. Leii sunt în centrul atenției

Horoscop 8 mai. Este o zi plină pentru Lei și Vărsători, care se simt în…

o oră ago

Bilete de tratament pentru pensionari, după Paște. Condiții de îndeplinit

Puțini români știu că există anumite servicii de SPA decontate de Casa Națională de Asigurări…

2 ore ago

Cum afli câți bani ai adunat în Pilonul II de pensii?

Aproape 8 milioane de români contribuie vrând-nevrând la Pilonul II de pensii, adică la acele…

3 ore ago

Citeste si: