Sari la conținut

Acestea sunt alimentele care pot curăța în mod natural arterele înfundate

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Acestea sunt alimentele care pot curăța în mod natural arterele înfundate. Ateroscleroza este o boală caracterizată prin îngroșarea arterelor datorită acumulării de plăci, care este în esență o combinație de colesterol, substanțe grase, deșeuri celulare, calciu și fibrină, substanța de coagulare din sânge.

Consumul crescut de alimente grase poate duce la o sarcina grava asupra sistemului circulator și deci la probleme cardiace.

De aceea este absolut necesar în zilele următoare celor de Paste, să ai o alimentație atenta care să se concentreze pe curățarea arterelor de surplusul de grăsime care s-ar fi putut acumula în ele și să le înfunde.

alimente care ajuta arterele infundate
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Alimentația echilibrată poate ajuta
Studii recente pe animale arată că unele plăci acumulate în artere pot fi eliminate printr-o alimentație echilibrată. Iată care sunt cele mai importante alimente care pot curăța în mod natural arterele înfundate și pot reduce colesterolul rău, potrivit Fitwirr.

Cereale integrale
Asociația Americană a Inimii recomandă consumul de cel puțîn șase porții de cereale integrale pe zi. Fulgii de ovăz, tărâțele de ovăz, orzul și tărâțele de orez sunt cerealele integrale care conțîn cele mai solubile fibre, care scad colesterolul „rău” (LDL). Cerealele integrale vă oferă, de asemenea, o mulțime de magneziu, care acționează că un dilatator natural al vaselor de sânge.

Fructe

Majoritatea fructelor conțîn și fibre solubile. Adaugă 4-5 porții de mere, pere, banane, prune sau portocale în dieta ta pentru a scădea colesterolul LDL. Aceste fructe oferă, de asemenea, potasiu, care poate reduce efectele sodiului alimentar asupra tensiunii arteriale.

Legume

În general, legumele conțîn compuși numiți steroli vegetali, care funcționează în același mod că fibrele solubile în scăderea colesterolului. Încercați să mâncați 3-5 porții pe zi dintr-o varietate de legume viu colorate, cum ar fi cartofi dulci, broccoli și morcovi. De asemenea, legumele conțîn potasiu, care poate compensa efectele sării în creșterea tensiunii arteriale. Legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi spanacul și varza kale, conțîn mult magneziu, care este, de asemenea, important pentru reglarea tensiunii arteriale.

Usturoiul

Un studiu din 2019 a arătat că sturoiul a redus cantitatea de placă cu atenuare scăzută din artere. Acest tip de placă este instabilă și are un risc mare de rupere. Într-un alt studiu, usturoiul a oprit progresia plăcii la iepuri.

Somonul

Conține acizi omega-3 care îmbunătățesc vasodilatația și scad inflamația. Somonul conține seleniu, un mineral esențial cu proprietăți antioxidante, care, de asemenea, este benefic în cazul afecțiunilor cardiace.

Uleiul de măsline

Hidroxitirosolul este un antioxidant care se află în frunzele și pulpa măslinelor, prin urmare și în uleiul de măsline. Este un tip de polifenol care protejează organismul de stresul oxidativ și contribuie la menținerea sănătății arterelor. Acest polifenol este eficient în prevenirea aterosclerozei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel