vineri, august 12, 2022

Ministerul Sănătății Publice din Olanda investighează un cod QR valid de acces coronavirus emis pe numele lui Adolf Hitler. născut în 1900, document validat de către aplicațiile oficiale din statele membre ale UE, relatează RTL Nieuws.

Postul de televiziune olandez RTL Nieuws a publicat o imagine cu un cod QR care, odată scanat, atestă vaccinarea cu două doze a lui ”Adolf Hitler”, în Franța. Inițial, codul a fost distribuit pe Twitter. Ministerul Sănătății s-a sesizat și cercetează dacă platforma folosită pentru crearea documentelor a fost exploatată de un hacker sau de către un angajat care a exploatat vulnerabilitățile sistemului.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...

RTL a găsit respectivul cod postat pe un site folosit de hackeri și l-a contactat pe autorul postării. Acesta susține că poate emite, contracost, coduri asociate oricărei combinații de nume, care atestă imunizarea în Polonia sau Franța. După publicarea materialului de presă, unele sisteme europene de verificare au fost actualizate pentru a nu mai recunoaște certificatul ca fiind valid. Codul scanat cu aplicația Check DCC, dezvoltată de STS, recunoaște acest cod:

Presa internațională a scris și despre existența unui certificat verde emis pe numele ”Mickey Mouse”, născut pe 31 decembrie 2001, însă nu a putut verifica această informație.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private