Sari la conținut

Alimente care scad tensiunea arterială. Ce ar trebui hipertensivii să adauge în dieta lor

alimente pentru tensiune arteriala normala
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Fructe benefice pentru tensiune arteriala normala

Alimente care scad tensiunea arterială. Datorită rețelei complicate de organe și sisteme interconectate, coropul uman necesită o abordare holistică pentru a menține bunăstarea generală.

Specialiștii din sănătate au înțeles demult că atingerea unei sănătăți optime implică cultivarea aspectelor fizice, emoționale și spirituale ale fiecărei persoane în parte.

Prioritizarea echilibrului și armoniei în organism se aliniază cu principiile fundamentale ale sănătății și bunăstării holistice. Luând în considerare interconexiunea diferiților factori, indivizii se pot strădui pentru o bunăstare cuprinzătoare și pentru a-și îmbunătăți calitatea generală a vieții.

Potasiul este un mineral vital care reglează tensiunea arterială

Prin urmare, o tensiune arterială crescută poate perturba orchestrația și poate crea un dezechilibru și poate provoca vătămări și leziuni ale organelor și funcțiilor sale. Pentru a ajuta eficient la scăderea tensiunii arteriale, este important să mențineți un stil de viață sănătos.

Citeste si:

Pe lângă exercitiile fizice regulate si reducerea greutății corporale, o alimentație sănătoasă joacă un rol vital. Doar făcând modificări nutriționale simple și adăugând alimente bazate pe tipul nostru de climă și asigurând alimente regionale și sezoniere locale, se poate scădea tensiunea arterială. O masă echilibrată care este sănătoasă și include o mulțime de fructe și legume, leguminoase, varză, nuci și o varietate de alte alimente sunt toate benefice pentru scăderea tensiunii arteriale.

Potasiul este un mineral vital care reglează tensiunea arterială. O dietă bogată în potasiu poate ajuta la echilibrarea efectelor sodiului și la menținerea nivelurilor normale ale tensiunii arteriale. În plus, potasiul poate ajuta la relaxarea peretelui vaselor de sânge, ceea ce poate îmbunătăți fluxul sanguin și poate scădea și mai mult tensiunea arterială, atrag atenția specialiștii. 

Lista alimentelor care scad tensiunea arterială

o listă de alimente pe care să le adaugi în dieta ta pentru a scădea tensiunea arterială

1. Legume verzi: Legumele cu frunze verzi sunt bogate în potasiu, care ajută la scăderea tensiunii arteriale prin contracararea efectelor sodiului. Legumele precum roșiile, cartofii, sfecla roșie, cartofii dulci, ciupercile, usturoiul și fructele precum pepenii, bananele, avocado, kiwi, fructele de pădure, portocalele, caisele sunt bogate în compuși naturali precum licopenul, potasiu, acid azotic, magneziu, vitamina C, care pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

2. Linte și leguminoase: Fasolea și lintea sunt bogate în proteine, fibre și alți nutrienți care ajută la scăderea tensiunii arteriale prin promovarea funcției sănătoase a vaselor de sânge și reducerea inflamației.

3. Nuci: În mod similar, nucile precum migdalele, fisticul și nucile sunt bogate în potasiu, magneziu și fibre, toate acestea pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

4. Cereale integrale: Cerealele integrale, în special ovăzul rulat, conțin un tip de fibre numite beta-glucan, care ajută și la scăderea tensiunii arteriale. În general, includerea acestor alimente într-o dietă echilibrată și sănătoasă va ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea sănătății generale a inimii.

5. Evită alimentele ambalate: Este necesară restricționarea utilizării alimentelor ambalate, procesate și conservate, a alimentelor cu aditivi și arome, a alimentelor rafinate, deoarece este probabil să fie bogate în sodiu.

6. Redu cofeina: De asemenea, consumul mare de cofeină poate stimula eliberarea de adrenalină, care este un stimulent care poate crește temporar tensiunea arterială. Prin urmare, este recomandabil să reduceți aportul de cofeină pentru a ajuta la menținerea nivelului tensiunii arteriale.

Un duș cu apă rece este extrem de benefic

În plus, un duș cu apă rece înainte de culcare ar fi benefic, deoarece ajută la scăderea temperaturii, tocmai potrivit pentru un somn bun. Și un somn bun, după cum știm, este esențial pentru multe domenii de sănătate, inclusiv pentru scăderea tensiunii arteriale.

Cu toate acestea, dacă aceste alimente sunt completate cu menținerea unei greutăți sănătoase, exerciții fizice regulate, în special stretching și mișcare optimă a corpului, ținând la distanță stresul, ascultarea unei muzici bune și meditație cu suficient somn, tensiunea arterială poate fi scăzută la normalitate și se poate îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.