marți, august 16, 2022

Durerile se pot manifesta la nivelul întregului organism și pot avea cauze multiple. Adesea, acestea semnalează suprasolicitarea organismului, diferite traumatisme și, de asemenea pot fi provocate de acumularea stresului. Deși durerile pot fi ameliorate cu ajutorul produselor farmaceutice, există o serie de alimente cu efect analgezic ce pot oferi același efect. Iată ce remedii naturiste poți folosi pentru ameliorarea durerilor.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

Plantele au fost utilizare în medicina alternativă din cele mai vechi timpuri. Acestea au diferite beneficii asupra organismului și mențin sănătatea generală. În privința durerilor, anumite plante pot calma ușor manifestările neplăcute și ajută la echilibrarea întregului corp.

Alimente cu efect analgezic

Struguri

Strugurii ameliorează durerile de spate, gât, umeri sau șolduri. Pentru a beneficia de efectele analgezice, este suficient să consumi o cană de struguri.

Ovăz

Ovăzul are multe proprietăți, de aceea este ideal să fie consumat la micul dejun cu lapte, suc de portocale și iaurt. Este un excelent antiinflamator pentru femei deoarece reduce inflamația zonei pelvine în timpul menstruației, scrie Doza de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

Usturoi

Usturoiul are sute de proprietăți benefice, cea analgezică fiind una din ele. Acesta ajută la ameliorarea durerilor de articulații cauzate de artrită. Pentru a putea beneficia de proprietățile sale, decojește un cățel de usturoi și încălzește-l într-o lingură de ulei. Aplică pe zona dureroasă și lasă-l să își facă efectul.

Ghimbir

Proprietăţile antiinflamatoare ale ghimbirului fac ca această plantă puternică să lupte într-un mod eficient împotriva durerilor de cap cronice. Iată de ce ghimbirul este primul “ingredient” al trusei de ajutor pe care trebuie să o ai la tine atunci când călătoreşti, lucrezi sau iei parte la o activitate care ţi-ar putea declanşa o durere de cap. Se pare că ghimbirul poate reduce inflamaţia din organism într-un mod similar aspirinei sau ibuprofenului.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Ulei de pește

Datorită conținutului de acizi grași Omega-3, acesta poate bloca producția de substanțe chimice inflamatoare, cum ar fi leucotrienele și citokinele ce provoacă durere intensă. Acestea sunt una dintre cauzele apariției artritei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private