sâmbătă, iunie 25, 2022

Alimentele minune care trebuie consumate zilnic de femei. Sexul frumos are nevoie de o dietă echilibrată pentru a-și alimenta corpul și mintea activă. Dar, în acest moment al vieții, o alimentație sănătoasă devine uneori o provocare. 

În plus, schimbările hormonale pot duce la afecțiuni precum sindromul premenstrual, sau PMS, și pot apărea probleme nesănătoase legate de imaginea corporală. Cel mai bun lucru pe care o tânără îl poate face este să își înțeleagă propriul corp și să se mențină sănătoasă prin adoptarea unui stil alimentar sănătos. Mai mult,  practicarea unei activități fizice și a unei odihne regulate și prin menținerea unei imagini corporale sănătoase, femeile se mențin mai sănătoase.

Te-ar mai interesa: Cât de periculos este leșinul: 5 semne care alerte...

Stil de alimentație sănătos

Folosiți aceste sfaturi pentru a mânca sănătos:

Consumați o varietate de alimente din toate grupele alimentare din MyPlate și mai multe alimente integrale bogate în fibre, cum ar fi fasolea, mazărea și lintea, cereale integrale, fructe și legume.
Includeți proteine slabe la mese și gustări, cum ar fi bucăți slabe de carne de vită și porc, pui, curcan, fructe de mare și ouă. Încercați, de asemenea, alimente proteice pe bază de plante, inclusiv tofu, fasole și mazăre, unt de nuci, nuci și semințe.

  • Alegeți alimente cu grăsimi sănătoase, cum ar fi nucile, semințele, avocado și uleiurile vegetale, inclusiv uleiul de măsline și de canola.
  • Includeți alimente bogate în fier pentru energie și sănătate. Sursele includ carnea roșie, cum ar fi carnea de miel, de pui, de curcan, de porc, peștele, varza kale sau varza creață, spanacul, fasolea, lintea și pâinea și cerealele îmbogățite.
  • Ajutați la ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual reducând sursele de sare, cofeină și zaharuri adăugate.
  • Consumați băuturi precum apa normală și acidulată, laptele degresat sau cu conținut scăzut de grăsime, laptele de soia îmbogățit, ceaiurile și cafeaua neîndulcite.
    Activitate fizică și odihnă, potrivit eatright.org.

Exerciții fizice de intensitate moderată

Femeile tinere ar trebui să facă 30 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată, cum ar fi mersul pe jos, joggingul, mersul cu bicicleta sau dansul, în majoritatea zilelor pe săptămână. În plus, faceți activități de antrenament de rezistență cel puțin două zile pe săptămână. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți mușchii și oasele puternice. Antrenamentul de rezistență poate include greutăți libere, greutăți pentru încheietura mâinii și gleznă și benzi de rezistență.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Activitatea fizică este la fel de importantă ca și odihna. În medie, adolescenții au nevoie de nouă până la 10 ore de somn în fiecare noapte, iar adulții de șapte până la opt ore. Dacă aveți probleme cu somnul, încercați să meditați sau să citiți o carte înainte de culcare. Ciclurile regulate de somn pot contribui la creșterea nivelului de energie, ceea ce poate afecta performanța la școală și poate avea un impact pozitiv asupra sănătății tale în general.

Te-ar mai interesa: Informații uluitoare despre moartea Prințesei Dian...

Imagine corporală pozitivă

A avea o relație sănătoasă cu mâncarea și o imagine corporală pozitivă sunt, de asemenea, importante. Influențele din partea colegilor și a mass-mediei le pot determina pe tinerele femei să își stabilească obiective nerealiste de greutate sau să dezvolte o imagine corporală negativă.

Este posibil ca oamenii să fie sănătoși la toate dimensiunile și formele diferite. Concentrați-vă pe consumul de alimente energizante, pe implicarea în mișcări fizice distractive, pe un somn suficient și pe gestionarea sănătoasă a stresului.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private