joi, decembrie 8, 2022

Răsfoiți o carte de bucate plină de rețete sănătoase și probabil că veți găsi cel puțin câteva cu semințe de chia ca ingredient. Aceste semințe negre minuscule au devenit un ingredient de bază pentru mulți consumatori conștienți de sănătate ca o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, fibre, proteine și alți nutrienți.

Acestea provin dintr-o plantă de chia, cunoscută și sub numele de Salvia hispanica, și conțin câțiva antioxidanți pe bază de plante despre care se crede că pot face totul, de la scăderea riscului de boli de inimă până la reducerea riscului de cancer.

Te-ar mai interesa: Băutura cu care Sofia Vicoveanca își curăță gâtul ...

Unul dintre lucrurile pentru care semințele de chia sunt cele mai cunoscute este conținutul lor de fibre, ceva ce poate fi dificil de găsit într-o dietă tipică, bogată în alimente procesate și cereale rafinate.

Potrivit unui articol din American Journal of Lifestyle Medicine, consumul de fibre suficiente în dieta ta poate îmbunătăți sănătatea digestivă, poate reduce hipertensiunea arterială și chiar poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

FoodData Central al USDA listează o porție de 1 uncie de semințe de chia ca având 9,75 grame de fibre alimentare, cu aportul zilnic recomandat variind între 21 și 38 de grame.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra: Perioadă crâncenă pentru omenire! Tr...

Uneori, poți avea prea multe lucruri bune, iar asta este adevărat pentru semințele de chia. Iată avantajele și dezavantajele consumului lor în fiecare zi.

Semințe de chia

Semințele de chia îți pot îmbunătăți sănătatea inimii

Este posibil ca o porție zilnică de semințe de chia să prevină problemele cardiace? Unele dovezi arată că ar putea fi, mai ales din cauza modului în care ingredientul pe bază de plante interacționează cu părți ale corpului care contribuie la sănătatea generală a inimii.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

Potrivit Asociației Americane a Inimii, conținutul ridicat de fibre al semințelor de chia vă poate reduce pofta de mâncare, deoarece durează un timp pentru a se digera complet. Proteinele, mineralele și alți nutrienți din semințele de chia le fac, de asemenea, sănătoase pentru inima, potrivit dieteticianului Linda Van Horn. Ea adaugă că semințele de chia „oferă surse bune de acid alfa-linolenic (ALA), care sunt acizi grași nesaturați care se transformă în acizi grași omega-3 care se găsesc de obicei în pește”.

Te-ar mai interesa: Horoscop SĂNĂTATE. Mihai Voropchievici, avertismen...

ALA este legată de reducerea riscului de moarte subită cardiacă și (posibil) aritmie la femeile participante, a descoperit un studiu publicat în Circulation. Cu toate acestea, studiul nu a găsit beneficii semnificative ale ALA în prevenirea bolilor coronariene fatale sau a infarctului miocardic nefatal.

Semințele de chia promovează sănătatea oaselor

S-ar putea să fii surprins să afli că o sămânță atât de mică care provine din plantele de chia poate aduce un beneficiu atât de mare când vine vorba de oasele tale.

Te-ar mai interesa: Poate duce ACEST medicament împotriva acneei la de...

Potrivit Summit Health, densitatea osoasă este o măsură importantă a riscului potențial pentru osteoporoză, care cauzează oase slăbite care se pot rupe cu ușurință, chiar și în cazul căderilor minore. Femeile cu vârsta peste 65 de ani și bărbații cu vârsta peste 70 de ani au riscuri crescute de probleme de densitate osoasă, la fel ca persoanele cu fracturi anterioare, greutate corporală mică și anumite afecțiuni care pot cauza oase slăbite.

Semințele de chia te ajută să slăbești

Susținătorii semințelor de chia prezintă beneficiile consumului de ingredient pe bază de plante pentru gestionarea greutății și pierderea în greutate. Aceste semințe mici vă pot ajuta cu adevărat strategia de dietă?

Se pare că știința susține ideea. Un studiu din 2016 publicat în Nutriție, Metabolism și Boli Cardiovasculare s-a concentrat pe relația dintre chia și gestionarea greutății, în special pe persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care se încadrează în categoriile supraponderale sau obeze.

Cei 77 de participanți s-au împărțit în două grupuri, unul consumând zilnic semințe de chia, iar celălalt încorporând un aliment pe bază de tărâțe de ovăz în dieta lor. După șase luni, grupul cu semințe de chia a pierdut mai mult în greutate și circumferința taliei decât celălalt grup.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private