sâmbătă, martie 25, 2023

Amână îmbătrânirea fiindcă proprietățile sale benefice au fost dovedite. Când pielea își pierde fermitatea și elasticitatea, se declanșează îmbătrânirea.

Dar acest ingredient amână procesul. De asemenea, se regăsește în rețetele tuturor cremelor de față sau de corp, însă aportul intern este mult mai eficient.

Gelatina este o sursă bogată de colagen. Practic, un antidot împotriva îmbătrânirii.

Te-ar mai interesa: Medic: suplimentul natural care ne ajută să combat...

Pe măsură înaintării în vârstă sinteza de colagen a organismului începe să se reducă, ducând la pierderea energiei, la probleme de articulații, de oase, mușchi, vertebre sau la degradarea aspectului pielii.

Sursă naturală de colagen, gelatina conține aminoacizi esenţiali pentru întărirea sistemului imunitar, menținerea sănătății, dar şi pentru obținerea și păstrarea unei bune greutăţi corporale. De asemenea, mai conține glicină (care are efect antiinflamator, ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătăţeşte somnul), lisină (care ajută la absorbţia calciului şi favorizează dezvoltarea musculară) și proteina numită keratină (ce asigură o mai bună sănătate a părului, a unghiilor şi a dinţilor).

Te-ar mai interesa: O dietă bogată în magneziu scade riscul de demenţă...

Gelatina provine din oasele şi din pielea animalelor, cu ajutorul cărora se prepară diverse supe, care au proprietăţi deosebit de bune pentru starea generală de sănătate a organismului. De aceea, la răceli, de exemplu, sunt recomandate supițele de pui sau de vită făcute din oase. Dar colagen există inclusiv în fructele de mare și în pește, așa că poți opta și pentru acestea.

Beneficii ale consumului de gelatină:

Te-ar mai interesa: Medic celebru: există viață după moarte! Acestea s...

Ajută digestia prin consumul, în special, de supe.

  • Este un aliat de încredere în dietele de slăbire. Dezvoltă masa musculară și menține tonusul muscular.
  • Ajuta la arderea mai eficientă a grăsimilor şi favorizează menţinea unei greutăți constante.
  • Îmbunătăţește, conform unor studii, funcţia ficatului şi favorizează scăderea în greutate datorită procesului eficient de detoxifiere.
  • Menţine oasele şi articulațiile într-o stare mai bună, având efect antiinflamator.
  • Previne apariția ridurilor datorită concentraţiei crescute de colagen. De asemenea, cu cât introduci mai mult colagen în alimentaţie, cu atât organismul va fi mai stimulat să producă, și el, această substanţă.
  • Întăreşte și regenerează părul și unghiile şi protejează dinţii.

Supa de oase, cea mai bună opțiune pentru a beneficia de calitățile gelatinei

Gelatina artificială intens procesată se prezintă cu o cantitate mai scăzută de aminoacizi esențiali decât cea naturală. Este de calitate inferioară și cu mai mulți conservați cu potențial nociv. Gelatina artificială este denumită E441. Supa de oase este cea mai bună modalitate de a beneficia de calitățile gelatinei expuse mai sus.

Te-ar mai interesa: Dulciurile ne schimbă creierul. Oamenii de ştiinţă...

Cât de des e bine să fie consumată?

”Gelatina trebuie consumată firesc, în cadrul unei alimentații variate care presupune servirea supelor de oase, a piftiei și a preparatelor tradiționale de porc, a aspicului, a dulciurilor și a gemurilor ce conțin gelatină naturală, pentru a avea o textură și o consistență îmbunătățită.”, a explicat dr. Ruxandra Pleșea pentru libertateapentrufemei.ro. Medicul specialist mai adaugă că unele persoane care nu tolerează bine gelatina se confruntă cu balonare, disconfort gastrointestinal, eructații și alergii cutanate.

Te-ar mai interesa: Vindecări miraculoase de boli grele făcute de Arse...

Unele studii au dovedit că la un consum de peste 10 grame de gelatină pe zi (sub formă uscată), pe termen lung, pot aparea efecte secundare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private