Sari la conținut

Amber Heard a fost diagnosticată cu tulburare de personalitate histrionică în timpul procesului Depp vs Heard. Tot ce trebuie să știi despre HPD: Cauze, simptome, diagnostic, tratament

Amber Heard a fost diagnosticată cu tulburare de personalitate histrionică în timpul procesului Depp vs Heard. Tot ce trebuie să știi despre HPD: Cauze, simptome, diagnostic, tratament.

În a noua zi a procesului de defăimare Depp vs Heard, doctorul Shannon Curry, psiholog clinician și criminalist, a dezvăluit că Amber Heard, în vârstă de 36 de ani, suferea de două tulburări de personalitate – tulburarea de personalitate histrionică (HPD) și tulburarea de personalitate limită (BPD).

Remarcând afirmațiile lui Amber Heard despre suferința de PTSD ca urmare a violenței din partea lui Johnny Depp, 58 de ani, Dr. Curry a subliniat, de asemenea, că tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) a fost una dintre cele mai ușor de falsificat și că Heard a „exagerat enorm” aceste simptome.

 

Psychologist Diagnosed Amber Heard With Borderline Personality Disorder & Histrionic Personality Disorder

Amber Heard a fost diagnosticată cu tulburare de personalitate histrionică

Cunoscută și sub denumirea de HPD, tulburarea de personalitate histrionică este caracterizată prin comportamente excesive de căutare a atenției, cuplate cu dorința de aprobare și utilizarea unor tactici de seducție neadecvate.

Dr. Shannon a descris comportamentele persoanelor care suferă de această tulburare prin asumarea „unui rol de victimă sau de prințesă” și folosindu-și aspectul „pentru a obține ceea ce își doresc”.

Ea a numit această tulburare o „trăsătură durabilă” care poate avea un impact semnificativ asupra „toate fațetele vieții unei persoane”.

Tulburarea de personalitate histrionică – Cauze și simptome

Până în prezent, cauza exactă a tulburării de personalitate histrionică rămâne necunoscută, dar comportamentele moștenite în timpul etapelor de dezvoltare sunt suspectate a fi un factor cauzal major.

Unele simptome comune ale tulburării de personalitate histrionică sunt:

1. O schimbare dramatică și rapidă a emoțiilor

2. Dorința de a fi în centrul atenției în orice moment și să te simți inconfortabil altfel

3. Prezentarea suprapunerii de emoții și expresii dramatice și superficiale

4. Folosirea provocarea, seducția inadecvată sau flirtul ca tehnici pentru a-ți rezolva problemele

5. A fi prea absorbit de privirea cuiva

6. Căutând validarea constantă

7. Teamă de abandon

8. Nu gândiți bine deciziile

9. Întâmpinați dificultăți în menținerea relațiilor sănătoase

10. Amenințări frecvente cu sinucidere pentru atenție

Tulburarea de personalitate histrionică – Diagnostic și tratament

Diagnosticul tulburării de personalitate histrionică presupune evaluarea istoricului medical psihic și fizic al pacientului, interviuri special concepute și instrumente de evaluare.

Acest lucru este realizat de psihiatri clinici sau psihologi.

Metodele de tratament pentru această tulburare de personalitate pot implica rectificarea simptomelor și stărilor prin psihoterapie și medicație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel