marți, octombrie 4, 2022

După o scurtă vacanță impusă de contextul pandemic actual, autoritățile au decis reluarea cursurilor. În urma deciziei, 70% din școlile din România au continuat cursurile cu prezență fizică.

Restul unităților de învățămând nu au o rată de vaccinare suficientă, iar cursurile vor fi organizate online.

Reluarea cursurilor cu prezență fizică are o condiție: rata de vaccinare a profesorilor și personalului auxiliar să fie minim 60%. Prin urmare, numai 70% din unități au reluat acitivtatea fizică, având o rată de vaccinare suficientă.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni se supără din nimicuri? Arsenie ...

70% din școli au reluat cursurile cu prezență fizică

Aproape 70% din școlile din România și-au reluat astăzi activitatea cu prezență fizică, ceea ce înseamnă că mult peste două milioane de preșcolari, școlari și liceeni au revenit în clase, a anunțat ministrul interimar al educației Sorin Cîmpeanu la Apelul matinal de la RRA.

Ceilalți rămân în fața calculatoarelor, pentru că în școlile în care învață rata de vaccinare a profesorilor nu depășește 60 de procente. Testele de salivă vor fi în școlii săptămâna viitoare, a mai spus ministrul, şi a dat asigurări că acestea vor fi de calitate.

Agenţia Naţională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a elaborat cerințele minime de performanță și cerințele de reglementare, deci, cu siguranță, din punct de vedere al Ministerului Educaţiei ne-am asigurat că aceste teste, primul lot, spre exemplu, sunt teste care au fost folosite în Germania, în Franța, în Portugalia – cred că este o dovadă suficient de bună că putem avea încredere în aceste teste.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: 5 trucuri simple care curăță î...

Este, de fapt, o presortare, este o modalitate de a ne atrage atenția acolo unde există suspiciuni de infectare, suspiciuni care mai apoi trebuie confirmate prin teste antigen rapide sau teste PCR”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul interimar a făcut din nou apel la profesori și educatori să se vaccineze, pentru că numai școala față în față: profesor-elev asigură un învățământ de calitate. Altfel, spune Sorin Cîmpeanu, este pus în pericol viitorul țării.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează ficatul, î...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private