Sari la conținut

Atenție la acest supliment popular. Efectele pot include cancer agresiv și metastaze cerebrale

Descoperirile științifice sugerează că suplimentul ar putea crește expresia genelor implicate în creșterea cancerului.

Vitamina B3 (niacina), care este una dintre cele opt vitamine B esențiale, fiind vitală pentru bunăstare. Diferite surse de dovezi sugerează, totuși, că statutul de niacină a unei persoane ar putea afecta riscul de cancer.

De fapt, o cercetare publicată la începutul acestui an a legat un supliment B3 de dezvoltarea și răspândirea cancerului de sân mortal. Descoperirile sugerează că vitamina ar putea alimenta progresia cancerului în creier în cazuri extreme.

Crește riscul de cancer de sân

Cercetările efectuate la începutul acestui an de Universitatea din Missouri (MU) au descoperit că suplimentele de nicotinamidă ribozomică (NR) pot crește de fapt riscul de cancer de sân triplu negativ.

Potrivit rezultatelor, publicate în revista Biosensors and Bioelectronics, suplimentele pot fi asociate cu o creștere a expresiilor genelor implicate în creșterea celulelor canceroase.

S-a înțeles anterior că vitaminele comercializate în comerț aduc beneficii sistemelor cardiovascular, metabolic și neurologic.

Cu toate acestea, o echipă internațională de cercetători de la Universitatea din Missouri a contestat acest punct de vedere larg acceptat după ce a constatat că pastilele pot crește riscul de cancer de sân atunci când sunt luate în doze mari.

De asemenea, studiul a constatat că cancerul triplu-negativ poate face metastaze și se poate răspândi în creier.

Potrivit Societății Americane de Cancer, cancerul de sân triplu-negativ este considerat un „cancer agresiv”, deoarece crește rapid.

Acest lucru înseamnă că este mai probabil să se fi răspândit în momentul în care este descoperit și este mai probabil să revină după tratament, în comparație cu alte tipuri de cancer.

Atenție la acest supliment popular

Odată ce tumora s-a răspândit la creier, prognosticul este slab, deoarece există opțiuni de tratament limitate în acest moment, a explicat Elena Goun, profesor asociat de toracologie la MU.

Autorul principal al studiului a declarat: „Unii oameni le iau pentru că presupun în mod automat că vitaminele și suplimentele au doar beneficii pozitive pentru sănătate, dar se știu foarte puține lucruri despre modul în care acestea funcționează de fapt.

„Din cauza acestei lipse de cunoștințe, am fost inspirați să studiem întrebarea de bază legată de modul în care vitaminele și suplimentele funcționează în organism.”

NR este cunoscut pe scară largă ca o alternativă la vitamina B3, care este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la creșterea nivelului de energie celulară.

Cercetătorii au crezut de mult timp că acest lucru îi poate conferi un rol important în mecanismele de protecție împotriva îmbătrânirii.

Cu toate acestea, se știe că și celulele canceroase prosperă datorită energiei pe care o primesc, deoarece aceasta le crește metabolismul.

Acest lucru i-a determinat pe cercetători să investigheze rolul suplimentelor precum NR în dezvoltarea și răspândirea cancerului.

„Munca noastră este deosebit de importantă având în vedere disponibilitatea comercială largă și numărul mare de studii clinice în curs de desfășurare la om în care NR este utilizat pentru a atenua efectele secundare ale terapiei împotriva cancerului la pacienți”, a remarcat profesorul Gou.

„În timp ce NR este deja utilizat pe scară largă la oameni și este investigat în atât de multe studii clinice în curs de desfășurare pentru aplicații suplimentare, o mare parte din modul în care funcționează NR este o cutie neagră, nu este înțeleasă.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel