Sari la conținut

Atenție la aceste medicamente. Medic: „Au reacții adverse și contraindicații”

Sursă foto: Facebook Acasa La Maruta

Din cuprinsul articolului

Medicul Radu Țincu trage semnalul de alarmă în ceea ce privește suplimentele alimentare recomandate pe internet. Au reacții adverse și contraindicații- precizează acesta.

Medicul se declară îngrijorat că din ce în ce mai multe persoane ajung la spital după ce apelează la astfel de medicamente de pe internet.

„Din păcate sunt în continuare foarte multe persoane care ajung la spital cu semne de toxicitate prin faptul că fie își administează medicamente sau suplimente alimentare din proprie inițiativă sau la recomandarea unor prieteni. Trebuie să înțelegem că dacă discutăm despre suplimente alimentare avem nevoie de o gândire medicală.

Suplimentele alimentare nu sunt lipsite nici de reacții adverse, nici de contraindicații.

Dacă avem pretenția de la un supliment alimentar că ne face bine, înseamnă că el are o acțiune farmacologică activă, iar dacă are o astfel de acțiune farmacologică activă ne așteptăm să aibă și reacții adverse sau anumite interacțiuni cu alte medicamente”, a transmis Țincu.

Majoritatea persoanelor care apelează la astfel de suplimente alimentare speră să vadă „efecte miraculoase” în legătură cu greutatea lor sau a stării de sănătate. Însă, acest lucru nu se întâmplă imediat.

„Oamenii vor să bea, să mănânce nesănătos și să ia o pastilă care să șteargă urmele acestor obiceiuri. Nu se poate, va trebui să plecăm de la schimbarea modului de viață și acesta trebuie să se îndrepte către un mod de viață sănătos”, a adăugat Radu Țincu.

Sursă foto: Facebook Acasa La Maruta

Ucigașul tăcut din locuința ta

Medicul Radu Țincu, toxicolog, a vorbit la Antena 3, cu ceva timp în urmă, despre intoxicația cu monoxid de carbon.

„L-ați numit foarte bine ucigașul tăcut, pentru că nu avem niciun fel de posibilitate de a detecta prezența monoxidului de carbon.

Nu are miros, nu-l putem vedea, nu determină niciun fel de reacție în primă instanță la adresa organismului.

Atunci când se acumulează, începe să nu mai poată transporta sângele oxigenul de care avem nevoie și se crează în mod surprinzător o reacție plăcută de somnolență.

Oamenii expuși la monoxid de carbon dezvoltă această somnolență. De cele mai multe ori se duc să se culce, crezând că e normal să se întâmple acest lucru și, din păcate, dacă nu sunt găsiți la timp, nu mai pot fi salvați.”, a spus medicul Radu Ţincu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: