sâmbătă, iunie 25, 2022

Spitalul Sfânta Maria din Iași anunță o creștere a numărului de copii internați.

Potrivit datelor furnizate de spital, creșterea numărului de copii infectați cu covid a crescut constant. Dacă săptămâna trecută în spital erau 8 copii, ieri erau 24 de copii internați cu covid.

„Este un val de patologie moderată, cu o medie mică de spitalizare, de trei-patru zile. Din cei 23, vor fi externaţi azi (n.red. – luni) şapte copii. Având în vedere că există o medie mică de spitalizare, este un rulaj mare pe zona roşie, cea non ATI”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”.

Te-ar mai interesa: Povestea femeii care s-a căsătorit cu o păpușă de ...

Cadrele medicale au observat că mai bine din 50% dintre copii internați au vârsta sub trei ani.

Copilul în vârstă de trei ani care suferă de tetralogie Fallot, o malformaţie cardiacă congenitală şi cu alte probleme asociate neurologice şi care săptămâna trecută era internat la ATI, a fost între timp transferat pe zona roşie, starea sa fiind una mai bună, potrivit datelor furnizate de Ziarul de Iași.

Acesta a fost transferat de la Bacău la Iaşi după ce a fost diagnosticat pozitiv. Copilul se află în evidenţele medicilor de la Târgu Mureş, după ce a trecut printr-o operaţie pe cord deschis. „Joi va fi transportat în Italia pentru o nouă intervenţie chirurgicală”, a mai precizat Alina Belu.

Te-ar mai interesa: Cel mai prost aliment pentru inimă! E bun și gusto...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private