joi, august 18, 2022

Peste nouă din 10 americani care au murit din Covid-19 în SUA în iunie nu au fost vaccinați, potrivit dr. Anthony Fauci – o statistică despre care oficialii din domeniul sănătății spun că este deosebit de îngrijorătoare, având în vedere prevalența ezitării vaccinului în unele regiuni și creșterea Variantei Delta, potrivit The Guardian.

Maryland a raportat săptămâna aceasta că 100% dintre cei care au murit de coronavirus acolo în iunie nu au fost vaccinați, în timp ce mai mult de 93% dintre cei cu cazuri noi sau care au fost spitalizați au fost în mod similar neprotejați.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru femei. Medic: ”Le-am pre...

Cazurile sunt în creștere în aproape jumătate din state, deoarece ratele scăzute de vaccinare sunt întâmpinate cu varianta Delta sau B.1.617.2, mai transmisibilă și severă, identificată în India în decembrie 2020.

Vaccinările administrate în SUA s-au dovedit a fi eficiente împotriva variantei Delta, deși prezintă riscuri serioase pentru cei care rămân nevaccinați.

Varianta Delta este deja tulpina dominantă a Covid-19 în țară, reprezentând mai mult de 50% din toate cazurile noi din SUA și până la 80% din cazuri în unele regiuni, potrivit datelor publicate de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

Nu ne mai putem complace. Milioane de americani nu sunt încă vaccinaţi şi protejaţi. Din această cauză, comunităţile lor sunt în pericol, prietenii lor sunt în pericol, persoanele care le sunt dragi sunt în pericol“, avertizează Anthony Fauci.

Situația este mai gravă în unele state americane, spre exemplu în Maryland, unde toate persoanele care au murit în iunie erau nevaccinate.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 36 de ani a murit la spital după ce a...

Vinovați de stagnarea campaniei de vaccinare sunt considerați alegătorii lui Donald Trump și ai Partidului Republican, care, potrivit unui sondaj recent, se opun vaccinării în proporţie de 40%.

Totodată, numărul de infectări crește în state în care situația vaccinării este sub media naţională, iar în unele cazuri contaminările au crescut cu 300%.

Varianta Delta se răspândește cu rapiditate în SUA, dar și în lume, motiv pentru care soluția este vaccinarea, spune guvernatorul statului Arkansas Asa Hutchinson: „

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Ne aflăm într-o cursă împotriva variantei delta, care se răspândeşte foarte rapid, iar fiecare stat se confruntă cu asta

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private