miercuri, iulie 28, 2021

Uleiul de pește este bogat în acizi grași Omega-3 EPA si DHA, care sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului. Pentru că nu putem produce acești acizi pe cont propriu, medicii recomandă să suplimentăm

aportul cu ajutorul alimentației. Care sunt beneficiile uleiului de pește asupra organismului?

Deoarece acizii grași omega-3 se află în cele mai mari cantități în pește și fructe de mare, uleiul de pește este unul dintre cele mai valoroase suplimente. Acizii grași omega-3 EPA și DHA sunt responsabili pentru menținerea sănătății cardiovasculare, a imunității și a creierului.

De asemenea, uleiul de pește reduce inflamația, ameliorează durerile de oase și este util în perioadele de depresie.

Beneficiile uleiului de pește asupra organismului

Reduce simptomele de astm

Consumul

regulat de ulei de pește poate fi benefic pentru pacienții cu astm. Deoarece are proprietăți antiinflamatorii, asigură o trecere curăță căile respiratorii și reduce simptomele astmului.

Îmbunătățește vederea

Uleiul de pește ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și previne bolile oculare. Îmbunătățește vederea și reduce riscul degenerescenței maculare legate de vârstă, cea mai frecventă cauză de orbire la bătrâni.

Reduce riscul de depresie

Consumul de ulei de pește poate reduce riscul de depresie, reduce anxietatea, poate ajuta la menținerea sănătății creierului și poate îmbunătăți memoria

și funcțiile cognitive.

Controlează tensiunea arterială crescută

Asigură un flux lin de sânge și previne coagularea sângelui. Uleiul de pește are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea stresului și a hipertensiunii.

Reduce durerile articulare

Ameliorează durerile articulare și previne rigiditatea articulațiilor. De asemenea, este benefic pentru persoanele care suferă de artrită și osteoporoză, deoarece ajută la creșterea densității osoase, scrie DC Medical.

Ultimele stiri

Parteneri