joi, august 18, 2022

Uleiul de pește este bogat în acizi grași Omega-3 EPA si DHA, care sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului. Pentru că nu putem produce acești acizi pe cont propriu, medicii recomandă să suplimentăm aportul cu ajutorul alimentației. Care sunt beneficiile uleiului de pește asupra organismului?

Deoarece acizii grași omega-3 se află în cele mai mari cantități în pește și fructe de mare, uleiul de pește este unul dintre cele mai valoroase suplimente. Acizii grași omega-3 EPA și DHA sunt responsabili pentru menținerea sănătății cardiovasculare, a imunității și a creierului.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

De asemenea, uleiul de pește reduce inflamația, ameliorează durerile de oase și este util în perioadele de depresie.

Beneficiile uleiului de pește asupra organismului

Reduce simptomele de astm

Consumul regulat de ulei de pește poate fi benefic pentru pacienții cu astm. Deoarece are proprietăți antiinflamatorii, asigură o trecere curăță căile respiratorii și reduce simptomele astmului.

Îmbunătățește vederea

Uleiul de pește ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și previne bolile oculare. Îmbunătățește vederea și reduce riscul degenerescenței maculare legate de vârstă, cea mai frecventă cauză de orbire la bătrâni.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

Reduce riscul de depresie

Consumul de ulei de pește poate reduce riscul de depresie, reduce anxietatea, poate ajuta la menținerea sănătății creierului și poate îmbunătăți memoria și funcțiile cognitive.

Controlează tensiunea arterială crescută

Asigură un flux lin de sânge și previne coagularea sângelui. Uleiul de pește are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea stresului și a hipertensiunii.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Reduce durerile articulare

Ameliorează durerile articulare și previne rigiditatea articulațiilor. De asemenea, este benefic pentru persoanele care suferă de artrită și osteoporoză, deoarece ajută la creșterea densității osoase, scrie DC Medical.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private