Sari la conținut

Boală ”invizibilă” cu care s-a confruntat o tânără luni de zile: Eram atât de bolnavă

Boală ”invizibilă” cu care s-a confruntat o tânără luni de zile: Eram atât de bolnavă

Varsaturile se definesc prin expulzarea forțată, pe nas sau pe gură, a conținutului stomacal. Senzația anterioara vărsaturilor poarta denumirea de greață. Varsaturile se manifestă ca simptome ale unor afectțiuni și pot fi cauzate de infecții, afecțiuni maligne (tumori), traumatisme, inflamații, obstructii sau alte procese anormale.

Cu astfel de simptome s-a confruntă și Erin Delman, o tânără studentă la medicină, din California.

„Când oamenii spuneau pur și simplu: „Uh, ești mahmură, ai nevoie de o cafea, o gustare sau un medicament”, mi se părea că sună incredibilă”, a declarat Erin.

„Probabil că atunci a îdebutat boala, dar nu am observat [că ceva nu era în regulă] până în primul meu an de facultate și la începutul celui de-al doilea semestru. Eram atât de bolnavă”, conchide tânăra.

Erin a vomitat încontinuu, încât a trebuit să își ia un concediu medical de trei luni de la facultate.

Citeste si:

Consultațiile repetate la diverși specialiști și investigațiile amănunțite nu duceau însă la vreun rezultat. Cu timpul, lucrurile au fost puse cap la cap, iar cele câteva simptome au căpătat un nume: sindromul de vărsături ciclice (CVS).

 Nimeni nu crede că boala ei chiar există

Potrivit Clinica Mayo, sindromul de vărsături ciclice este un”episoade de vărsături severe care nu au o cauză aparentă. Episoadele pot dura ore sau zile și pot alterna cu perioade de timp relativ lipsite de simptome”. Aceste episoade apar adesea de fiecare dată la aceeași oră a zilei, cu aceeași durată și cu aceleași simptome. Se crede că are legătură și cu migrenele.

După luni de zile, Delma a aflat că are niveluri scăzute de imunoglobulină.

„Au aflat că am niveluri scăzute de imunoglobulină, ceea ce sugera o deficiență imunitară”, a spus ea. „Am văzut un imunolog, dar el nu prea [avea] un răspuns. M-am dus la un psihiatru pentru a vedea dacă era ceva legat de sănătatea mintală și au exclus acest lucru, dar am crezut că am o cădere psihică”, spune tânăra.

Fratele geamăn al lui Delman, student și el la medicină, a fost cel care și-a dat seama ce ar putea fi în neregulă cu ea. Într-o oră de curs, profesorii au vorbit despre ”Sindromul Vărsăturilor Ciclice”, ceea ce l-a determinat să contacteze un medic specialist gastrointestinal pentru sora lui, iar ea a fost în cele din urmă diagnosticată.

În acest moment, Delman urmează un tratament, luând un antidepresiv și medicamente pentru dureri nervoase numite amitriptilină și o coenzimă CoQ10.

Să trăiești cu o boală invizibilă este o luptă pentru că întotdeauna vor exista sceptici. Delman speră doar ca mai mulți oameni să cunoască și să se împrietenească cu persoane ca ea, deoarece pentru ea este foarte important să aibă prieteni și oameni cărora să le pese pentru a funcționa.

Este o mare alinare să aibă oameni care să treacă peste starea ei și să o vadă pur și simplu.

„Ceea ce este uimitor este că mă simt foarte bine atunci când nu sunt simptomatică”, a spus ea. „Trebuie să râzi de asta când te simți bine, pentru că altfel este imposibil să trăiești pur și simplu.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.