marți, decembrie 7, 2021

Numărul total al cazurilor de boală renală cronică (BRC) cauzate anual de poluarea atmosferică a depășit 10 milioane, conform unui nou studiu realizat în Statele Unite, citat de Xinhua.

Oamenii de știință de la Centrul de Epidemiologie Clinică al VA Saint Louis Health Care System care au descris anterior o asociere între nivelurile ridicate de particule fine în suspensie și riscul de dezvoltare a BRC au revenit ulterior și au utilizat metodologiile studiului Global Burden of Disease (GBD) pentru a realiza o estimare a gradului în care poluarea aerului contribuie la apariția BRC.

Te-ar mai interesa: Avertisment dur: Următoarea pandemie ar putea fi m...

Studiul a fost prezentat în cadrul evenimentului ”Kidney Week 2017” organizat de Societatea Americană de Nefrologie, desfășurat între 31 octombrie și 5 noiembrie în New Orleans, Louisiana.

Rezultatele cercetării sugerează că măsura în care poluarea atmosferică duce la apariția BRC variază considerabil în funcție de poziția geografică, cele mai înalte valori fiind observate în America Centrală și Asia de Sud.

”Poluarea atmosferică ar putea explica cel puțin în parte creșterea incidenței BRC cu origini necunoscute în multe zone zone geografice din lume, și creșterea (cazurilor de) nefropatie mezoamericană în Mexic și America Centrală”, a declarat cercetător principal Benjamin Bowe în cadrul unui comunicat de presă.

Te-ar mai interesa: Vitamina responsabilă pentru combaterea anemiei! A...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri