marți, decembrie 6, 2022

Cafeaua îți poate arăta cum va fi vremea. Chiar dacă pare incredibil, explicațiile sunt cât se poate de logice, fără vreo legătură cu ghicitul în cafea.

Fie că te pasionează sau nu viitorul ascuns în zațul de cafea, poți afla cum va fi vremea datorită cafelei… Ce trebuie să faci? Nimic mai simplu. Trebuie doar să observi bulele ce se formează în ceașca de cafea. 🙂

Primul pas

  1. În primul rând trebuie să prepari o ceasca de cafea tare. Poți alege orice cafea dorești. Nu conteaza ce fel de cafea e, cafea de origini, cafea cu arome. Important este sa faci o cafea tare, așa că nu te zgârci când pui cafeaua în apă.
  2. Toarna cafeaua in ceasca si observa in ce directie se misca bulele de aer care se formeaza.

Cum ști că vremea va fi frumoasă 

  1. Daca bulele de aer se adună in centrul ceștii, inseamna ca presiunea atmosferica este ridicata ceea ce determina ca suprafata cafelei sa fie mai inalta in centru, iar bulele de aer vor fi atrase catre cel mai inalt punct al suprafetei. Asa ca sunt sanse mari ca vremea sa fie frumoasa.
  2. Daca bulele de aer se indreapta rapid catre marginile cestii inseamna ca cerul va fi senin in urmatoarele 12 ore.
  3. Daca bulele de aer formeaza un cerc la marginea suprafetei cestii inseamna ca presiunea atmosferica este scazuta si este destul de probabil sa ploua in urmatoarele 12 ore.
  4. Daca bulele de aer se misca incet catre marginea cestii vremea va fi urata, insa cerul se va insenina in cateva ore.

Care este explicația

Cu siguranță mulți se întreabă cum poți să prevezi starea vremii urmărind cafeaua din ceașcă sau din cană, depinde din ce preferi să  o bei.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Ei bine, nimic mai simplu! Nivelul presiunii atmosferice determina suprafata cafelei sa devina usor concava sau convexa, ceea ce face ca bulele de aer ce se formeaza sa se miste intr-o anumita directie, cu o anumita viteza.

Astfel, cafeaua ne ajută să ne dam seama care va fi starea vremii in linii mari, potrivit artaceaiului.ro.

Este un truc util atunci cand mergi cu cortul, sau faci drumetii la munte si nu ai acces la informatii. Cei care au folosit acest sistem au confirmat utilitatea lui.

Încearcă și tu data viitoare când îți vei prepara cafeaua și verifică dacă este așa sau nu.

 

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private