Categories: Ştiri sănătate

Cancerul, provocat în cele mai multe cazuri de alimentație. Oncolog: „Nitrații se transformă în nitriți, devenind cancerigeni”. Cum reduci riscul de a te îmbolnăvi?

Un specialist explică modul prin care dezvoltarea cancerului depinde în mare parte de factorii externi. Alimentația, stilul de viață, obiceiurile și locul în care trăim ne pot crește riscul de a ne îmbolnăvi de cancer cu până la 90%. Factorii genetici cauzează cancerul în proporție de numai 10%. De aceea, medicul a tras un semnal de alarmă în privința factorilor externi. Ce alimente cauzează cancerul și ce trebuie elimini complet din alimentația ta, dacă vrei să reduci riscul de a te îmbolnăvi?

Cancerul, spun specialiștii, poate fi prevenit. Această boală se dezvoltă ca urmare a unui stil de viață haotic și nesănătos. Drept dovadă, factorii de mediu influențează dezvoltarea cancerului în aproximativ 90% din cazuri. Cu toate că această boală poate fi influențată și de factori genetici, aceștia prezintă un risc mult mai mic, de 10%. Ce alimente cauzează cancerul și cum poți controla factorii externi?

Prof Dr. Duygu Derin, oncolog, explică pentru Antena 3 de ce stilul de viață sănătos este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului.

Cancerul este cauzat în proporție de 90% de factorii de mediu. Restul de 10% sunt factorii genetici.. Dintre factorii de mediu, pe primul loc este fumatul, apoi condițiile de viață, obezitatea și produsele aditivate.

Chiar dacă nu avem un procent clar stabilit, considerăm că produsele alimentare reprezintă o cauză de 30%.  În ceea ce privește produsele alimentare, putem spune că printre aditivi se numără nitrații care prelungesc viața produselor. În corp există nitrați, așa cum am spus, și nitriți. Nitrații se transformă în nitriți, devenind cancerogeni”, afirmă oncologul, potrivit Antena 3.

Alimentația, un factor esențial în prevenirea cancerului

Produsele alimentare procesate, care au un termen de valabilitate mare, reprezintă cel mai mare pericol. Aceste produse au un conținut ridicat de aditivi ce pot deveni factori cancerigeni. De aceea, consumul alimentelor neprocesate, proaspete, este esențial.

„În special produsele cu termen lung de valabilitate și produsele rafinate reprezintă factori cancerogeni cu risc ridicat. În produsele alimentare există mulți aditivi. Dacă vă uitați pe cutia produselor o să vedeți că printre ingrediente, sunt scrise, cu litere mici, aditivi de tipul “E22 – E122”. Toate acestea prelungesc viața alimentelor însă au efecte secundare care provoacă cancerul”, explică medicul.

De asemenea, produsele rafinate, cu un conținut ridicat de zahăr, provoacă obezitate. Obezitatea predispune organismul la dezvoltarea unor forme de cancer asociate cu această afecțiune.

Recent Posts

Medic, despre cea mai controversată metodă de slăbit: Ne întărim toleranța la foame

Medic, despre cea mai controversată metodă de slăbit: Ne întărim toleranța la foame”! Există unele…

20 de minute ago

Locul din România considerat un adevărat paradis. Aici se găsește și singurul lac cu proprietăți vindecătoare

Într-o industrie dinamică, în continuă schimbare, așa cum este turismul, succesul unei destinații poate fi…

50 de minute ago

E oficial. Cum și când ajung fluturașii cu pensia recalculată la pensionari?

Cum primesc pensionarii fluturașii de pensii și în ce ordine sunt expediate acestea? Vor fi…

o oră ago

Zodii care își schimbă destinul în Iunie. Sunt nevoiți să ia o decizie dificilă

Se apropie rapid vara, astfel că energiile solare ale perioadei următoare vor fi simțite la…

2 ore ago

Cum arăta Clotilde Armand în tinerețe. Este de nerecunoscut!

Clotilde Armand a căpătat notorietate în momentul în care a concurat pentru funcția de primar…

2 ore ago

Această legumă ieftină îmbunătățește circulația și reduce simptomele varicelor

Printre aceste alimente, sfecla roșie ocupă un loc fruntaș datorită bogăției sale în compuși care…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar