Sari la conținut

Când va fi și cât va dura eclipsa de soare, prima după 7 ani? Atenție, iată ce trebuie să știți pentru a vă proteja!

Din cuprinsul articolului

Când va fi și cât va dura eclipsa de soare, prima după 7 ani? Atenție, iată ce trebuie să știți pentru a vă proteja! Ce ne sfătuiesc experții
Vești bune pentru iubitorii acestor fenomene! În sfârșit, urmează prima eclipsă de soare în România, după șapte ani și jumătate.
Eclipsa are loc mâine, când Luna se va poziționa în fața Soarelui pentru câteva ore.

Potrivit adevarul.ro, discul astrului din centrul Sistemului Solar va fi acoperit în proporție de maximum 44%. Cum va fi, de fapt, această eclipsă parțială de Soare?

Drept urmare, amurgul vine în timpul zilei și va fi aceeași senzație din momentul în care un nor mare și negricios blochează lumina venită de la Soare.

Așa cum se știe, vorbim despre un astru care se află la aproximativ 150 de milioane de kilometri distanță de Pământ.

Eclipsa solară vizibilă din România, precizăm că ea va fi observată puțin peste două ore.

În ce interval orar are loc

Eclipsa va fi vizibilă în intervalul orar 12:00 – 15:00 în București iar experții recomandă folosirea unor ochelari speciali de protecție.

În România, gradul de acoperire al acestei eclipse va fi cuprins între 32% (n.r. – în sud-vest – județele Timiș, Caraș-Severin, Dolj) și 44% (nord-est – județele Botoșani și Iași).

În București, discul Soarelui va fi acoperit în proporție de 39%. În funcție de zona în care se va afla fiecare, eclipsa parțială de Soare va începe în jurul ora 12:20 (n.r. – în estul țării) și 12:28 (n.r. – în vest).

Fenomenul se termină între orele 14:36 și 14:54. În total, această eclipsă va dura (n.r. – în zona de nord-est) aproape două ore și 30 de minute, în funcție de locul de unde va fi admirat, potrivit Fanatik.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel