vineri, iunie 2, 2023

5 bărbați cu stiluri de viață diferite au fost supuși unor teste de fertilitate, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Se pare că un stil de viață sănătos și practicarea unui sport nu garantează întotdeauna o spermă de calitate.

1. Fumătorul

Kester Muller (28 ani) fumează între 15 și 20 de țigarete pe zi și obișnuiește să și bea destul de des. Deși nu merge la sala de sport, merge cu bicicleta aproximativ 80 de minute zilnic.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

VERDICT: rezultatele obținute la spermogramă sunt în parametri normali, dacă va continua însă cu acest stil de viață ar putea avea probleme de concepție pe viitor.

2. Adeptul unui stil de viață sănătos

Andrew Jones (30 ani) a renunțat la fumat cu 2 ani în urmă, nu consumă alcool, însă în trecut s-a confruntat cu depresia. Are deja 2 copii și își dorește încă unul.

VERDICT: și rezultatele sale sunt în parametri normali, iar tratamentul pentru depresie nu a avut niciun efect asupra fertilității sale.

3. Sportivul

Jordan Constable (23 ani) nu fumează, nu bea, aproape în fiecare zi merge pe bicicletă aproximativ 7 km și se antrenează pentru maraton.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

VERDICT: analizele sale sunt normale, cu excepția morfologiei spermatozoizilor. Spermatozoizii cu formă normală au mai multe șanse de fertilizare iar în cazul lui Jordan,  doar 2% din spermatozoizi au o formă normală. De vină sunt exercițiile extenuante care afectează morfologia spermei.

4. Băutorul înrăit

Nick Antonelli (24 ani) nu fumează, dar obișnuiește să bea destul de mult. Aleargă de 3 ori pe săptămână și practică rugby.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

VERDICT: și rezultatele sale sunt în parametri normali cu excepția faptului că are un număr redus de spermatozoizi-13 milioane pe ml, în timp ce numărul normal este de 14 milioane pe ml sau mai mult.

5. Pensionarul

 Robin George (60 ani) nu fumează, însă obișnuiește să bea ocazional. Practică yoga și pilates timp de 30 minute în fiecare dimineață. De asemenea, înoată și merge cu bicicleta de câteva ori pe săptămână și are un regim alimentar sănătos bogat în fructe și legume.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

VERDICT: rezultatele sale sunt în parametri normali, datorită stilului său de viață sănătos.

 

Iată cine are cea mai sănătoasă spermă dintre cei 5:

Primul loc: pensionarul

Al doilea loc: fumătorul

Al treilea loc: adeptul stilului de viață sănătos

Al patrulea loc: băutorul înrăit

Pe ultimul loc: sportivul

CITIŢI ŞI:

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private