marți, martie 21, 2023

Carmen Brumă îți spune ce alimente ar trebui să consumi în această perioadă. Sunt bogate în antioxidanți și nutrienți esențiali, așa că vei evita carențele de vitamine și minerale, cât și kilogramele în plus.

“Am facut un top al alimentelor pe care trebuie sa le consumi cu regularitate atunci cand tii post pentru a evita carentele de vitamine si minerale dar si kilogramele in plus.

Te-ar mai interesa: Primele semne ale unui ficat cu probleme. Uite car...

1. Pe primul loc am pus SMOOTHIE-ul meu special „GREEN PROTEINS” pe care ti-l recomand in aceasta perioada. Acesta contine proteine vegetale si te ajuta sa lupti cu astenia de primavara.

2. CIUPERCI

3. LEGUME PROASPETE DE SEZON

4. CEREALE SI PSEUDOCEREALE – QUINOA, AMARANTH, MEI, HRISCA, OVAZ- cu moderatie

5.OLEAGINOASE – SEMINTE DE CANEPA, MIGDALE, NUCI, ALUNE, SEMINTE DE DOVLEAC CRUDE, SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI- cu moderatie ( 1-2 pumni de seminte crude/zi)

ALIMENTE DE POST CARE NU ÎNGRAȘĂ

6. LEGUMINOASE -LINTE,FASOLE, MAZARE – cu moderatie

7. FRUCTE – cu moderatie

8.POLEN

9. LAPTISOR DE MATCA

10. AVOCADO – cu moderatie, 1 fruct pe zi.”, recomandă Carmen Brumă, pe blogul ei.

Te-ar mai interesa: Cocaina în licee de TOP din Capitală. Copii de ban...

„În această perioadă, veți vedea tot felul de tabele cu informații de genul: în semințele de susan există de nu știu câte ori mai mult fier decât într-o bucată de carne sau în frunzele de spanac există de șapte ori mai mult fier decât în ficatul de pui etc.

Partea foarte importantă care nu este, de obicei, menționată este că fierul de origine vegetală, adică din semințe și din legume, este un fier nonhemic care nu se absoarbe la fel ca cel din surse animale, ca cel din carne, din ou.

Te-ar mai interesa: Matilda Pascal Cojocăriţa slăbește cu o strategie ...

Degeaba ai mai mult fier în sursele de origine vegetală dacă organismul nu îl poate folosi. Pentru a stimulat absorbția din surse vegetale, este necesar să ai o sursă de vitamina C la aceeași masă. Am ținut cont de aceste lucruri când am pus la punct planul alimentar din programul „Suplă și sănătoasă în post””, a spus Carmen Brumă pe Instagram.

De asemenea, „o idee bună ar fi să storci suc de lămâie peste tot ce mănânci și îți place în această combinație”, a scris Carmen Brumă în ghidul său „Suplă și sănătoasă în post”.

Te-ar mai interesa: NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private