Sari la conținut

Cazurile de rujeolă cresc rapid din cauza virusului SARS-CoV-2. Iată ce atenționează specialiștii

Cazurile de rujeolă cresc la nivel mondial din cauza resticțiilor împotriva răspândirii SARS-CoV-2. Se pare că vaccinarea este întârziată de aceste măsuri, declară OMS.

Conform g4media.ro, cazurile de rujeolă au crescut substanțial în anul 2019, ajungând la 870.000 la nivel mondial. Acest lucru este cauzat, raportează OMS, de scăderea ratei de vaccinare, iar lucrurile se vor înrăutăți începând cu 2020, din cauza restricțiilor SARS-CoV-2. Măsurile de siguranță impuse pentru a combate Covid-19 afectează considerabil șansele persoanelor de a se vaccina.

În ultimul an au murit peste 207.000 de oameni din cauza rujeolei, iar problema se înrăutățește progresiv. Nivelul de imunizare a scăzut sub nivelul de 95%, ceea ce indică faptul că situația este critică. Această scădere bruscă a imunizării pune întreaga comunitate la riscul contractării rujeolei.

Raportul, susținut de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA, evidențiază eșecul de a vaccina la timp copiii. Această amânare a dus, spun specialiștii, la creșterea deceselor din cauza rujeolei. Copiii ar trebui vaccinați, în mod normal, cu două doze de vaccin pentru a menține imunitatea de grup de 95%.

Perturbările au fost provocate, în mare parte, de restricțiile impuse pentru a combate Covid-19. Acestea au afectat considerabil eforturile de a ține sub control rujeola.

Numai în această lună, peste 94 de milioane de persoane riscă să nu beneficieze de vaccin, din cauza suspendării campaniilor de imunizare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel