Sari la conținut

În ce boli este eficientă homeopatia

remedii homeopatie
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
romanii apelează la homeopatie

Homeopatia tratează aceleaşi boli ca şi medicina convenţională, însă şansele de reuşită depind și de „puterea de luptă” a organismului.

„E o formă de terapie profundă care se adresează persoanelor care doresc abordarea problemelor de sănătate dintr-o perspectivă individualizată. Dife­rența față de medicina clasică, alopată, este aceea că homeopatia nu lucrează cu substanțe toxice pentru organism, nu împiedică mecanismele naturale ale vindecării, ci, dimpotrivă, le ajută să se desfășoare. Prin urmare, sistemul imunitar iese întărit”, explică Irina Firuți, medic homeopat.

Principiul de funcţionare al medicamentelor homeopate, realizate integral din surse naturale, e similar cu cel al vaccinurilor, care introduc microbi în organism pentru a stimula pro­ducerea de anticorpi.

„O sub­stanţă care provoacă boală în doză mare depăşeşte capacitatea organismului de a se apăra. Aceeaşi substanţă, dar în doză infinitezimală, stimulează organismul să ia măsuri de apărare”, explică Sorin Dan Cadar, medic primar ORL, specialist în homeopatie.

Prin contrast, tratamentele aplicate de medicina convenţională acţionează împotriva bolii „dând la o parte mecanismele de apărare ale organismului şi făcând treaba în locul lor”.

În ce boli sunt rezultatele cele mai bune

Şansele de vindecare depind de cât de mult a afectat boala sistemul intern de apărare. „Condiţia primară este ca organismele să fie reactive. Adică să mai aibă capacitatea de reacţie la stimuli”, subliniază Sorin Cadar.

Tratamentul dă cele mai bune rezultate în cazul bolilor digestive, ale aparatului respirator, uro-genitale, endocrine, imunitare, alergice, dermatologice şi neuro-psihice.

Stopează recidivele la copii

Homeopatia poate fi o primă opţiune de tratament, poate urma tratamentului alopat (con­venţional) sau îl poate seconda pe acesta din urmă pentru a creşte şansele de vindecare.

Sorin Cadar recomandă terapia homeopată ca primă opţiune în special în cazul bolilor acute sau cronic – recidivante ale aparatului respirator, ale aparatului uro – genital, sau în afecţiunile alergice. Unul dintre principalele beneficii ale tratamentului homeopat este capacitatea acestuia de a împiedica apariţia recidivelor, favorizate de remediile convenţionale.

Vorbind depre copii, medicul spune că ajung la homeopat copii „îndopaţi cu antibiotice, antialergice”. Există însă şi situaţii în care remediile homeopate nu dau rezultatele aşteptate şi pot fi folosite numai ca adjuvanţi ai tratamentului alopat. Printre acestea se numără cancerul, tuberculoza, litiaza biliară de dimensiuni mari, fibromul uterin diagnosticat târziu, afec­ţi­unile reumatice vechi, diabetul insulino-dependent.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel