Sari la conținut

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea mult zahăr: 5 efecte periculoase

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumi prea mult zahăr în aceste zile? Ei bine, oamenii cu o poftă de dulce mai mare ar înțelege cât de greu este să nu mănânci acea prăjiturică delicioasă sau să stai departe de acea bucată mare de tort.

A avea poftă de dulce nu este o crimă, dar nu este o idee bună să consumi în exces zahăr, deoarece nu este cel mai sănătos aliment pe care îl introduci în organism.

Află totul despre efectele secundare aici.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci prea mult zahăr: 5 efecte periculoase

Iată 5 lucruri care se pot întâmpla cu corpul tău dacă ai evaluat prea mult zahăr:

1. Creșterea în greutate: zahărul și creșterea în greutate sunt legate direct.

Băuturile îndulcite precum băuturile răcoritoare, cola și multe altele sunt încărcate cu fructoză, care este un tip de zahăr simplu care crește foamea de mâncare. Mai mult, cazurile cronice pot duce și la o cantitate crescută de grăsime viscerală, care este o cauză majoră a diabetului.

2. Poate crește riscul de boli de inimă: o dietă bogată în zahăr este legată de o mulțime de boli, dintre care una este boala de inimă.

Nivelurile ridicate de zahăr duc la obezitate și inflamație și pot provoca, de asemenea, creșterea tensiunii arteriale. Toți aceștia sunt factori de risc pentru bolile de inimă.

3. Erupție de acnee: zahărul are un indice glicemic ridicat.

Acest lucru poate determina creșterea glicemiei și a insulinei, ceea ce duce la secreția excesivă de androgeni. Prin urmare, izbucnirea acneei.

4. Risc crescut de diabet de tip 2: consumul excesiv de zahăr este o cauză majoră a diabetului de tip 2 din vremuri imemoriale.

Consumul de zahăr în cantități mari poate duce la creșterea în greutate și la creșterea grăsimii corporale, ambele fiind factori de risc pentru diabet.

5. Te predispune la cancer: Atenție! Cu acea ciocolată pe care o mănânci zilnic în cantități mari, riscul de cancer poate crește semnificativ.

Potrivit multor studii, consumul ridicat de zahăr poate deveni cauza cancerului de prostată și a cancerului esofagian.

Concluzie

Deși este în regulă să vă răsfățați cu o gustare dulce din când în când, amintiți-vă că nicio dependență nu poate fi sănătoasă. Vă puteți bucura de prăjitura de ciocolată fără vinovăție, dar asigurați-vă că mâncați zahăr cu moderație și echilibrați-l cu antrenamente adecvate și mențineți hidratat întotdeauna.

Practicarea controlului porțiilor și a unei diete echilibrate în fiecare zi poate ajuta foarte mult. Corpul tău este templul tău și trebuie să ai grijă de el.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel