Sari la conținut

Cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Dieta care reduce riscul de cancer și boli de inimă. Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, vorbește despre cea mai bună dietă care reduce riscul de cancer și boli de inimă.

„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi”, potrivit Dr. Walter Willett.

Dieta Atlantică, „verișoara” dietei mediteraneene, poate conține câteva indicii pentru o mai bună sănătate a inimii și un risc mai mic de a muri prematur din cauza cancerului sau bolilor de inimă.

Dieta care oferă numai beneficii

„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.

Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.

Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.

dieta care reduce riscul de cancer
Imagine creată cu AI

Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani, relatează Mirror.

Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel