Sari la conținut

Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Trei Ierarhi, la ceas de necaz și deznădejde

Rugaciune
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Rugaciune catre Sfintii Trei Ierarhi

Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, sunt sărbătoriți împreună în luna ianuarie, mereu la dată fixă, pe 30 ianuarie.

Cei trei sfinți sunt sărbătoriți împreună pentru a le demonstra credincioșilor că niciunul dintre ei nu este mai presus și că fiecare și-a demonstrat credința în Dumnezeu, la momentul potrivit.

Sfintii Trei Ierarhi
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cine au fost Sfinții Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur

Cei trei ierarhi, considerați de posteritate că fiind cei mai mari învățători și pastori din istoria creștinătății și modele de viață duhovnicească, sunt sărbătoriți cu mare fast în lăcașurile creștine din întreaga lume, potrivit crestinortodox.ro.

Odată cu darul „tălmăcirii” Sfintelor Scripturi, cei trei ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur au urcat și înalta treaptă a arhieriei și credinței creștine. De atunci, învățătura lor ortodoxă se păstrează până în zilele noastre, așa cum a fost desăvârșită de ei.

În trecut, în popor apăruse o dispută între oameni cu privire la importanța fiecărui sfânt în parte, astfel că Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur au apărut în visul episcopului Evhaitelor, Sfantului Ioan Mauropous, cerându-i acestuia să îi serbeze pe toți trei în aceeași zi pentru a pune punct acestui conflict.

În acest fel, a luat naștere sărbătoarea dedicată Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

Rugăciunea care trebuie rostită de Sfinții Trei Ierarhi

„Sfinților Ierarhi ai lui Hristos, lauda Bisericii: Vasile înțelepte – stâlp al credinței, Grigorie prea laminate – minte cerească, Ioane Gură de Aur – propovăduitorul înflăcărat al pocăinței, voi cei ce aţi fost dăruiţi Bisericii în vremuri de cumpănă pentru a descoperi credința cea adevărată, primiți această smerită rugăciune pe care o înălțăm către voi, sfinților.

Dăruiți-ne nouă, păcătoșilor, adevărata cunoaștere. Și învăţați-ne cum se cuvine să trăim noi, cei ce purtăm cu nevrednicie numele de creștin. Sârguiţi-vă, sfinților, să-i scoateți pe credincioși din smintelile acestei lumi ticăloase, aşa cum odinioară aţi făcut cu cei pe care i-aţi păstorit.

Fiţi deci călăuzele noastre către cer! Mijlociți cu rugăciunile voastre pe lângă Dumnezeu, să ne dăruiască iertare, smerenie şi înțelepciune! Voi, cei care trăiţi în cer, rugați-vă, sfinților, ca şi noi, cei ce trăim pe pământ, să le gândim şi să le facem pe cele de sus.

Fiţi alături de noi, Sfinților Trei Ierarhi, în viaţa aceasta şi după moarte… Ca şi noi să ne împărtășim de fericirea cea veșnică. Amin!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel