vineri, octombrie 22, 2021

Ceaiul care curăță plămânii. Verzi sau uscate, cojile de nuci au numeroase proprietati terapeutice. Ajuta la subtierea sangelui, imbunatateste functia ficatului, trateaza tusea, curata plamanii.

 Remediul

de mai jos este recomandat mai ales fumatorilor si presupunea folosirea cojilor de nuci uscate.

Pune la fiert o mana de coji de nuci in 300 de ml de apa pentru a face un ceai. Se fierbe pana cand mai raman doar 200 ml de lichid. Ceaiul din coji de nuci se consuma rece, pe stomacul gol, in fiecare dimineata. Daca nu iti place gustul il poti indulci cu un pic de miere. Se consuma timp de o luna.

Acest ceai are efect asupra plamanilor, reusind sa elimine substantele nocive acumulate din cauza fumatului.

Consumat zilnic, pe stomacul gol, timp de 30 de zile, acest remediu va avea un efect uimitor

asupra plamanilor, reusind sa elimine substantele nocive acumulate in timp prin intermediul fumatului. Totodata acest amestec va elimina si blocajele arterelor, imbunatatind fluxul de sange ceea ce va duce la imbunatatirea functionarii inimii.

Alte beneficii importante

Ceaiul din coji de nuci este de asemenea un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse. O mână de coji de nucă se fierb în apă până dau în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.

Ceaiul de coji de nucă ajută şi la întărirea stomacului, îmbunătăţirea

funcţiei ficatului şi tranzitului intestinal, la tratarea incontinenţei urinare sau a infecţiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoza.

Ceaiul din coji de nucă îi ajută şi pe bolnavii de ulcer. Se prepară un ceai din membranele (pereţii care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră în termos, se strecoară şi se ia câte o linguriţă dimineaţa sau înainte de culcare, pe nemâncate. Este esenţial să se facă un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică pentru tratarea ulcerului.

 

Ultimele stiri