sâmbătă, iulie 2, 2022

Pierderea în greutate este un subiect dificil, deoarece diferitele schimbări ale stilului de viață funcționează pentru diferite persoane și cu siguranță nu există nici o pastilă magică (sau ceai) care să vă facă să pierdeți kilograme. Cu toate acestea, noile cercetări dezvăluie felul fascinant în care corpurile noastre interacționează cu ceea ce mâncăm sau bem și, uneori, această interacțiune are loc în celulele noastre adipoase.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

Cercetări recente din Japonia, publicate în revista Nutrients, s-au concentrat asupra ceaiului oolong și asupra modului în care acesta afectează pierderea în greutate. Nu încetează să funcționeze atunci când persoana adoarme și continuă să declanșeze metabolismul în timpul somnului, potrivit verywellfit.com

Cercetarea a fost realizată de o echipă de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, condusă de profesorul Kumpei Tokuyama. Au testat trei grupuri de voluntari sănătoși, care au băut fie ceai Oolong, cofeină pură, fie un placebo, pe o perioadă de două săptămâni.

Astfel, voluntarii care au băut ceai Oolong sau cofeină au ars cu 20% mai multe grăsimi. Dar din toate băuturile, doar Oolong a continuat să aibă efecte și în timpul somnului.

Te-ar mai interesa: OMS: Prea multe DECESE cauzate de accidente RUTIER...

„Efectele stimulatoare ale ceaiului Oolong asupra descompunerii grăsimilor în timpul somnului ar putea avea relevanță clinică reală pentru controlul greutății corporale.”, a declarat profesorul Kumpei Tokuyama.

„Ca toate ceaiurile, Oolong conține cofeină, care afectează metabolismul energetic prin creșterea ritmului cardiac.”, a spus Tokuyama. Cu toate acestea, studiile sugerează că un consum regulat de ceai poate accelera topirea grăsimilor, independent de efectele cofeinei.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Iată ce trebuie știut despre ALGOCALMIN...

Ce este ceaiul oolong?

In limba chineza, Oolong inseamna “dragonul negru”. Doar ca Oolong nu este un ceai negru, el aflandu-se undeva intre “ceaiurile negre” si cele “verzi”. Ceaiul Oolong este foarte mult consumat in China, insa apetitul pentru acest tip de ceai a crescut semnificativ si in Japonia, S.U.A. si Europa.

Popularitatea crescanda a infuziei de Oolong se datoreaza nu numai gustului placut pe care il au diferite specialitati, ci si beneficiilor deosebite pe care acest tip de ceai le are asupra celor care il consuma. Este un ceai plin de antioxidanti, datorita faptului ca frunzele de ceai Oolong contin catechine si cofeina, care isi combina fortele pentru a combate efectele radicalilor liberi, atomii aceia care ne produc riduri inainte de vreme si din cauza carora trebuie sa dam multi bani pe creme care n-au nici un efect.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2 iulie: Tauri, aveți parte de o zi speci...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private