Condimentul care ajută la scăderea tensiunii arteriale. E al treilea cel mai scump din lume, după șofran și vanilie

Condimentul care ajută la scăderea tensiunii arteriale, este antioxidant și diuretic. Cardamomul are mai multe beneficii pentru sănătate, de la pierderea în greutate până la boli cronice. Acest condiment indian are o aromă intensă, ușor dulce.

Mulți oameni îl folosesc și ca odorizant de gură, deoarece are proprietatea de a menține respirația proaspătă. În plus, ține la distanță cariile.

Originar din India şi Sri Lanka, cardamomul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, preţul lui fiind depăşit doar de şofran şi vanilie.

Cardamomul este folosit și în multe feluri de mâncare astăzi, de la curry până la produse de patiserie, acest condiment este folosit atât în mâncăruri dulci, cât și sărate. Îşi datorează aroma deosebită, dul­ceag-pi­cantă, unui ulei eteric, compus din peste 120 de sub­stanţe.

Condimentul care ajută la scăderea tensiunii arteriale

Cardamomul este foarte folosit în medi­cina ayurve­dică, fiind eficient în tratarea ulcerelor bu­cale, a problemelor digestive, chiar şi a depresiei. Merită să aruncaţi un praf de cardamom în oala cu bucate, nu doar pentru aroma sa, dar şi pentru a vă păstra sănătatea.

Semințele și uleiul acestui condiment au și ele câteva proprietăți importante.

Cardamonul este cunoscut a fi benefic și pentru hipertensiunea arterială. Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială este o afecțiune în care presiunea din vasele de sânge crește. Această creștere s-ar putea datora unei varietăți de motive, de la colesterol ridicat la exces de greutate până la fumat, lista poate fi nesfârșită.

Cu toate acestea, este important să vă gestionați tensiunea arterială, deoarece o tensiune arterială crescută poate duce la mai multe alte probleme de sănătate.

Cardamomul poate fi benefic pentru nivelul tensiunii arteriale:

  • Proprietățile antioxidante și diuretice ale cardamomului ajută pacienții cu hipertensiune arterială să mențină un nivel sănătos al tensiunii arteriale. Cardamomul este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și, de asemenea, este cunoscut pentru îmbunătățirea sănătății inimii.
  • De asemenea, este o sursă bună de fibre care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol.Nivelul crescut de colesterol este una dintre cauzele majore ale hipertensiunii arteriale, care duce în cele din urmă la creșterea tensiunii arteriale. Când colesterolul scade, ajută și la scăderea nivelului tensiunii arteriale.
  • Cardamomul este, de asemenea, un diuretic, ceea ce înseamnă că crește volumul urinei și elimină excesul de sodiu și potasiu din organism. Acest lucru ajută la relaxarea vaselor de sânge, ceea ce ajută în cele din urmă la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Când consumați cardamom, este important să verificați cantitatea acestuia. Adăugați cardamom în mâncăruri sau deserturi. De asemenea, îl puteți folosi ca odorizant de gură sau îl puteți adăuga în ceai sau lapte.

Recent Posts

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

14 minute ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

34 de minute ago

Ţările europene în care salariul minim depăşeşte 2.000 de euro. Pe ce loc se situează România

Salariul minim în țările europene. 2024 este anul în care Uniunea Europeană face un pas…

53 de minute ago

Speranțe pentru vindecare. Primul vaccin personalizat pentru cancer este testat în Marea Britanie

Vaccin personalizat pentru cancer, testat în Marea Britanie. Un studiu important al primului vaccin ARNm…

o oră ago

Horoscop 13-19 mai. Zodia care primește o sumă mare de bani pe neașteptate

Horoscop 13-19 mai. Un moment cosmic captivant se desfășoară în perioada următoare: Soarele se alătură…

2 ore ago

Hrana ca tratament. Un specialist ȋn nutriție ne dezvăluie secretele unei alimentații care ne menține sănătoși

Orice persoană trebuie să țină cont de multe aspecte atunci când ȋși conturează stilul de…

2 ore ago

Citeste si: