marți, martie 21, 2023

Consumul de alcool a crescut în rândul copiilor. În ultimii ani, copiii au căzut pradă alcoolului pentru că legea este permisivă. Copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între cinci și 17 ani să bea în locuințe private. În acest sens, medicii îi avertizează pe guvernanți să schimbe legea.

Legislația britanică ar trebui schimbată pentru a-i împiedica pe cei mici să prindă gustul băuturii la petreceri și la întâlnirile de familie, spune Dr. Aric Sigman, profesor de sănătate.

Te-ar mai interesa: Testul de sănătate simplu care ți-ar putea salva v...

Dar Dr. Sigman avertizează că acest lucru îi face mai predispuși să devină dependenți de alcool la vârsta adultă. Mai mult, sunt predispuși la boli grave, cum ar fi cancerul, boli de ficat și afecțiuni ale inimii și creierului.

Medicul Sigman a spus că „unii părinți din Marea Britanie și din alte țări europene permit – și chiar încurajează – ca tinerii lor adolescenți să bea alcool, crezând că astfel îi vor învăța să consume în mod responsabil.

„Dar consumul de alcool în timpul adolescenței este legat de o gamă largă de probleme sociale și de sănătate”.

Te-ar mai interesa: De ce nu trebuie să dormi niciodată în același pat...

Cifrele arată că unul din șapte copii din Marea Britanie consumă alcool înainte de a împlini vârsta de 11 ani – în timp ce sunt încă la școala primară.

Până la vârsta de 15 ani, 70 la sută dintre ei au încercat băutura, potrivit organizației caritabile Drinkaware.

Scriind în revista Archives of Disease in Childhood, Dr. Sigman, din Brighton, a declarat că mulți oameni încă mai cred în acest mit.

Te-ar mai interesa: Primele semne ale unui ficat cu probleme. Uite car...

Dacă le oferă copiilor o cantitate mică de băutură atunci când sunt tineri, nu vor mai exagera când vor crește.

„În timp ce unii ar putea crede că abordarea tradițională franceză „mediteraneană” a ajutat Franța să evite probleme semnificative legate de alcool. Organizația Mondială a Sănătății vine cu argumente în cee ace privește decesele din cauza alcoolului: consumul de alcool este mai mare și anii de viață pierduți sunt mai mari în Franța decât în Marea Britanie”, a mai spus acesta.

Te-ar mai interesa: Horoscop special! 4 semne zodiacale care iubesc să...

Șefii din domeniul sănătății din Marea Britanie îi îndeamnă pe părinți să le explice copiilor lor pericolele alcoolului înainte de a-i lăsa să bea.

„Copiii nu ar trebui să bea alcool până la vârsta de cel puțin 15 ani.

„Dacă copiii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani beau alcool, ar trebui să o facă mai rar și niciodată mai mult de o dată pe săptămână.

„Ei ar trebui să fie întotdeauna supravegheați de un părinte sau de o persoană care are grijă de ei”, potrivit The SUN.

Te-ar mai interesa: Băutura detoxifiantă care te scapă de burtă. Cum o...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private