Sari la conținut

Cum afectează culoarea alimentelor apetitul

fructele și legume
Sursa foto: arhiva doctorulzilei
culoarea alimentelor afectează apetitul

Cum afectează culoarea alimentelor apetitul! Sănătatea și bunăstarea oamenilor sunt în mare măsură determinate de alimentele pe care le consumăm. De aceea, este important să avem grijă la ce mâncăm și să ne asigurăm că avem o dietă echilibrată și sănătoasă.

Alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, cerealele integrale, proteinele slabe și grăsimile sănătoase, sunt esențiale pentru menținerea unei sănătăți bune.

Acordați atenție culorii produselor

Așadar, o alimentație adecvată poate asigura nu numai armonie fizică, ci și emoțională, potrivit publicației The Health Site.

În plus, merită să acordați atenție culorii produselor. De ce? Se pare că nuanța alimentelor poate avea un efect asupra organismului.

Culoarea roșie

Fructele și legumele cu culoare roșie nu numai că încântă ochiul cu frumusețea lor, dar oferă și energie corpului, întăresc puterea și promovează întinerirea acestuia. Datorită conținutului de antioxidanți – substanțe care luptă activ împotriva îmbătrânirii premature – protejează celulele de deteriorare și le mențin sănătatea.

Galben

Fructele și legumele galbene ajută la îmbunătățirea metabolismului și a digestiei, au un efect benefic asupra funcționării sistemului nervos, ceea ce ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a bunăstării generale. De asemenea, sunt bogate în vitamine și minerale care susțin pielea, părul și unghiile sănătoase.

Portocaliu

Produsele din această nuanță ajută la combaterea stresului, îmbunătățesc starea de spirit și joacă un rol important în digestia corectă.

Verde

De mulți ani, această culoare a fost asociată cu sănătatea și alimentația adecvată. Fructele și legumele de culoare verde au un efect benefic asupra sănătății, deoarece îmbunătățesc digestia, previn stresul, ne dau putere și au un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos.

Fructele de pădure roșii și violete reduc riscul de diabet

Culoare albastru, cyan și violet

Daca vrei sa invingi senzatia de foame, alege aceste alimente pentru gustare. Legumele, fructele și fructele de pădure roșii și violete reduc riscul de diabet.

La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Turku din Finlanda, relatează StudyFinds. În special, vorbim despre afine, căpșuni, cartofi mov, varză mov și alte produse.

Atenția cercetătorilor a fost atrasă de antociani – pigmenți care conferă acestor fructe o culoare specifică. S-a demonstrat că antocianinele reduc riscul de diabet, afectând metabolismul energetic, microbiota intestinală și inflamația din organism.

Cele mai mari procente au fost observate în rândul alimentelor care conțin antociani acilate. Niveluri ridicate ale acestei substanțe au fost găsite în cartofi violet, ridichi, unele soiuri de morcovi și varză roșie.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel